Második nap – a két Luke-zsenivel • SportTV

Második nap – a két Luke-zsenivel

2024. 10. 25. 16:06    
Olvasási idő: 2 perc

Igazából nem hozott nagy szenzációkat a darts Eb első versenynapja, ha csak nem tekintjük annak az ET-rangelső, vagyis első kiemelt Schindler tükörsima vereségét a holland Van Duijvenbodától, vagy a másik holland-német csata még nagyobb különbségű hasonló végkifejletét, vagyis MVG szinte kiütéses győzelmét a hazai ranglistamásodik Clemens ellen. Felönev a „dars-nosztalgiavonatra”. ott volt még a négy nagy ikon, Barnay és Gary Anderson sikere is – hasonló jókat, sőt még nagyobb neveket kaphatunk a második napon is, amikor kialakul a nyolcaddöntő végleges mezőnye.

A tinizseni Luke Littlernek nek ezúttal ninden idők legidősebb majortorna-győztesén, a tavalyi UK Open bajnok Andrew Gildingen kellene túljutnia a nyolcaddöntőért (Fotó: pdctv.com)

Az első kör péntek este zárul, amikor a világbajnok Humphries megkezdi a 2023-as World Matchplay-győztes Nathan Aspinall ellen az első Európa-bajnoki címéért folytatandó pályázatát.
Az áprilisi Német Darts Nagydíjon győzelmet arató Humphries vasárnap megduplázta 2024-es European Tour címét, és 105-ös versenyátlaggal büszkélkedhet, ezzel megszerezte a győzelmet cseh dartsviadaloon.
„Nagyon jól éreztem magam Prágában; ez egy szép módja voltannak, hogy lezárjuk az European Tour-szezont” – tükrözte a második helyen kiemelt Humphries, aki a hónap elején a World Grand Prix második helyezettje volt.
„Úgy gondolom, hogy nagyon jól viseltem a World Grand Prix vereségét. Néha el kell fogadni, hogy a jobb játékos nyert, és Mike De Decker megérdemelte a sikert. Jó volt ilyen gyorsan visszapattanni WDP-n,  mert ha veszít a nagydöntőkben, az nem könnyű; fáj neked. A European Tour hatalmas katalizátor volt a sikereimhez az elmúlt években, ezért szeretném ezt a Eb-címet hozzáadni az önéletrajzomhoz ezen a hétvégén.”

A pénteki estén a másik Luke, Littler is bemutatkozik az Eb-n, a 17 éves szupersztár ugyanis a korábbi UK Open-bajnok Andrew Gilding ellen lép pályára. Rob Cross és James Wade megújítja rivalizálását a korábbi Európa-bajnokok csatájában, ésa hatodik helyen kiemelt Josh Rock – idén Hollandiában European Tour-versenygyőztes – az újonnan megkoronázott World Grand Prix-bajnok De Decker ellen lép pályára.
S persze ne feledkezzünk meg a címvédő Peter Wrightról sem, a címvédő Snakebite 9-negyed 10 körül lép színpadra Jermaine Wattimena ellen, aki Prágában az ET-viadalon nem a legszimpatikusabban viselkedett a Kovács Patrik ellen vívott, szoros küzdelemben megnyert első fordulós meccsén.

DARTS EURÓPA-BAJNOKSÁG, Dortmund, Westfalenhalle. Sport1 19:00 az első forduló második napi mérkőzései (kommentátor: Bartha „Magaisversenyez” Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)

DARTS EB, 2. NAP A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Danny NOPPERT (holland)–Joe CULLEN (angol)
Chris DOBEY (angol)–Jonny CLAYTON (walesi)
Rob CROSS (angol, 7. kiemelt)–James WADE (angol)
Ricardo PIETRECZKO (német)–Damon HETA (ausztrál)
Peter WRIGHT (skót)–Jermaine WATTIMENA (holland)
Luke LITTLER (angol, 3.)–Andrew GILDING (ausztrál)
Luke HUMPHRIES (német, 2.)–Nathan ASPINALL (angol)
Josh ROCK (északír, 6.)–Mike DE DECKER (belga)

(A mérkőzések a jobbik fél 6. megnyert legjéig tartanak)