BL-csütörtök: kell a négy pont!!! • SportTV

BL-csütörtök: kell a négy pont!!!

2024. 10. 23. 22:52    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét férfi BL-együttesünk csütörtökre kapott beosztást, és ahogy mondani szokás: legyőzhető ellenféllel kell megküzdeniük.

Bánhidi Bence nehéz meccsre, de győzelemre számít (Fotó: Getty Images)

SZEGED–KOLSTAD (B-csoport)

A OTP Bank-Pick 6 ponttal harmadik a csoportban, a norvég együttest egyetlen pontja a nyolcas sereghajtójává teszi. A múlt héten a Szeged egyetlen góllal kikapott Aalborgban (29–28) úgy, hogy Sebatian Frimmel az utolsó másodpercekben egy pontot érő 7 méterest hibázott. A Kolstad is az utolsó másodpercekben kapott góllal maradt alul otthon (33–32) a lengyel klassziscsapat Kielcétől, noha két klasszisa, Simon Jeppsson és Symen Lyse 8-8 gólt ért el.
A szegediek horvát válogatottja, Mario Sostaric 33 góljával a sorozat 3. legeredményesebb játékosa,  Lyse és Sigvaldi Gudjonsson egyaránt 24-szer talált be a Kolstad színeiben.
A két együttes az előző idényben is azonos csoportban volt a BL-ben, mindketten megnyerték hazai mérkőzésüket  a másik ellen.
A kékek nagy meglepetésre mérkőzést vesztettek a magyar bajnokságban a Csurgó ellen (32–27),a Kolstad viszont győzni tudott hazájában a Baekkelaget ellen (35–21).
„Nagyon fontos meccset játszunk a  Kolstad ellen, amely remek csapat kiváló játékosokkal. Nincsenek könnyű mérkőzésekk a Bajnokok Ligájában, ezért szoros összecsapásra számítok” – nyilatkozta Bánhidi Bence, a kékek beállósa.
„A Szegednek új edzője és sok új játékosa van, de nagyon gyorsan át tudták alakítani a játékot, és nagyon erősnek tűntek. A csarnokuk fantasztikus hangulatú aréna, így mindig klassz idegenben játszani a Szeged ellen. Izgatottan várjuk, és igazi harcot fogunk folytatnia pontokért. A legjobbunkat nyújtjuk” – fogadkozott Torbjörn Bergerud, a Kolstad vezetőedzője.

PELISZTER–VESZPRÉM (A-csoport)

Miután megszerezte első pontját a Sporting ellen a 4. fordulóban 21 egymást követő vereség után a BL-ben, a Peliszter múlt héten ismét kikapott 2618-ra Plockban, azaz még mindig nyeretlen.
A Veszrém öt mecsből négy győzelemmel áll, csupán a Sportingtól kapott ki, egy hete elég nehezen jutott túlotthon a Fredericián (34–32), pedig sokáig nagyobb különbséggel is vezetett.
A héten a magyar rekordbajnok szerződtette Aron Pálmarssont, az izlandi irányító korábban 2015-től 2017-ig állt aklub szogálatában.
Noha korábban többször találkoztak a regionális SEHA-ligában, ez lesz az első összecsapásuk EHF-szervezesű versenysorozatban. A BL negyedik és ötödik legeredményesebb játékosa is összecsap a találkozón, előbbi Nedim Remili (40 találat) a Veszprém kézilabdázója, utóbbi, Filip Kuzmanovszki (31) a macedón bajnokot erősíti.
A vbakonyi gárda 37–22-re nyert a Győr ellen a magyar bajnokságban, míg a Peliszter keddebn játszoztt az Alkaloiddal, amelytől 32–25-re kikapott, amellyel ellenfele ét is vette a vezetést a bajnoki táblázaton.
„Jó meccset és jó kézilabdát várok Bitolában. A Veszprémről nagyon sokat beszélhetünk szuperlatívuszokban. Aron Pálmarsson jól ismert Veszprémben, Barcelonában pedig Xavi Pascual irányítása alatt játszott. Pascual Veszprémbe érkezésével a klub Bajnokok Ligáját nyerő  hírneves edzővel dolgozhat és a Veszprém erőssége nem a posztokban, hanem csapatban van. Tisztelni kell ellenfelünket, de ez nem jelenti azt, hogy eleve megadjuk magunkat” – mondta Braniszlav Angelovszki, a hazaiak mestere az EHF BL-honlapjának.

A magyar BL-kettős meccse mellett a Bundesligából is jut mérkőzés csütörtökre. Ezen a középmezőny aljához tartozó (amúgy anno BL-győztes) SV Hamburg a pillanatnyi listavezető  Hannover-Burgdorf együttesét látja vendégül.

 FÉRFI KÉZILABDA BL, 6. forduló. Sport1 18:00 OTP Bank-Pick Szeged–Kolstad Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor); Sport1 20:30 RK Eurofarm Peliszter–Veszprém HC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor)
FÉRFI BUNDESLIGA. SELEKT 19:00 (felv. Sport1 23:45) SV Hamburg–Hannover-Burgdorf (kommentátor: Fülöp Marcell)