Második „dán akadály” – ez talán vehető lesz… • SportTV

Második „dán akadály” – ez talán vehető lesz…

2024. 10. 17. 12:28    
Olvasási idő: 2 perc

A szokásos dupla párosításokból e hét közepére két magyar-dán férficsata jutott. Szerdán a Szeged minimális különbséggel maradt alul Aalborgban. Egy napra rá a Veszprém a Fredericiát fogadja. A magyar rekordbajnok győzelemmel versenyben marad a legjobb kettőben maradásért, amely a közvetlen negyeddöntőt garantálja.

Mike Ulrich Jensen bízik a honfitársai elleni sikerben (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–FREDERICIA  (A-csoport)

A lisszaboni 30–39 után a Veszprém a Dinamo Bucuresti 36–24-es legyőzésével tartotta életben az esélyeit  a nagy ötös versenyben – a 7 pontos Sportingot négy hatpontos együttes követi az A-csoport szoros táblázatán. A Fredericia 45 percig versenyben tudott lenni a PSG-vel, de végül nem tudta megszerezni első pontjait. Mivel a dán csapat európai kupadebütáns, a két csapat most találkozik először.
A Veszprém jobbátlövője, Nedim Remili 31 góljával második a BL góllistáján, Martin Bisgaard 15 találattal a dánok legeredményesebbje. A magyar rekordbajnok vasárnap 31–23-ra nyert a Csurgó ellen. A Fredericia legközelebb hétfőn este a Ribe-Esbjerg ellen játszik a dán bajnokságban.
„Csütörtökön egy magabiztos, fiatal csapattal nézünk szembe. A kihívásuk az, hogy fenntartsák folyamatos fejlődésüket a jelenlegi szezonban, ami nem könnyű. Tehát mindenképpen fel kell készülnünk a mérkőzésre velük. Nagyon feszesen, lendületesen játszanak, és gyakran a hét a hat ellen játékot alkalmazzák, amely ellen nagyon sok energia kell a védekezéshez. A játék minden aspektusában reagálnunk kell rájuk. És az biztos, hogy elsősorban védekezésünkkel tudjuk legyőzni őket” – mondta a honfitársai elleni csatáról Mike Jensen, a Veszprém HC dán kapusa.
„Nagyon nehéz feladat vár ránk. A Veszprém nyilvánvalóan a világ egyik legjobb csapata, és ezt most bizonyította a klub-vb megnyerésével. Amikor otthon játszik, és a szurkolók fenomenális légkört teremtenek, akkor nagyon nehéz ellene a játék. Ezzel együtt mindenünk megvan, amiért játszani kell, és a Veszprém is kikapott már ebben a szezonban, szóval minden lehetséges – vélekedett  Gudmundur Gudmundsson a Fredericia hírneves izlandi mestere.

PSG–DINAMO BUCURESTI  (A-csoport)

A PSG – négyes holtversenyben – csak egy ponttal áll az éllovas Sporting mögött, legutóbb kezdeti nehézségei ellenére véágül 8 góllal legyőzte az újonc Fredericiát. A Dinamo a BL-idényben először kapott ki (36–24), de azonos pontszámmal áll legyőzőjével és mostani házigazdájával is.

Korábbi négy BL-meccsük mindegyikét a francia sztárcsapat nyerte meg, minimum 7 gólos különbséggel. Kamil Syprzak, az előző idény BL-gólkirálya most is a PSG legeredményesebbje, 31 gólja jelenleg az összesített ranglista második helyére elég. A Dinamo három gólgyárosa, Tarstanson, Langaro és Kasparek egyaránt 15 találatnál jár.
A Paris csak úgy szórta a gólokat vasárnap (45–31) Créteilben. A Dinamo jóval kevesebbel, csupán 3 góllal nyerte meg a városi rangadót a Steaua ellen (35–32).
„Ez olyan mérkőzés, amely döntő fontosságú mind a csoport állása, mind csapatunk önbizalma szempontjából. A múlt héten jó teljesítményt nyújtottunk a Fredericia ellen, és ezen a szerdán is meg kell tartanunk az intenzitást és a fegyelmet. Ha a hazai közönség előtt játszunk, jelentős előnyhöz jutunk, és ezt a lehetőséget ki is kell használnunk” – vélte Raúl González, a PSG-Handball spanyol vezetőedzője.

„Eddig úgy gondolom, hogy remekül szerepeltünk a Bajnokok Ligájában – hat pont a nyolcból. Természetesen a Veszprém ellen rosszul játszottunk, de ez már a múlté, most a Párizs elleni meccsre koncentrálunk, és tudjuk, hogy tehetünk valamit. A Párizs jelenleg az egyik legjobb csapat, főleg ha hazai pályán játszik. Kétségtelenül nagyon nehéz meccs lesz, de hiszek a csapatomban, és úgy gondolom, hogy képesek vagyunk pontokkal visszatérni Párizsból” – bizakodott Haniel Langaro, a bukarestiek brazil balátlövője.

A SELEKT alkalmazásban élőben 19:00-től érdekesnek ígérkező Bundesliga-csatát mutatunk, amelyen a Rhein-Neckar Löwen (7., de vesztett pontok tekintetében csak kettővel van elmaradva a vezető Füchsétől) az Erlangent fogadja. A meccs felvételről későn este a Sport1-en is adásba kerül

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 5. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém HC–Fredericia Handbold Klub (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor. Császár Gábor, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:45 Paris Saint Germain andball–Dinamo Bucuresti Handball–Dinamo Bucuresti (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)
BUNDESLIGA. SELEKT 19:00 (felv. Sport1 22:20)  Rhein Neckar Löwen–Erlangen  (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)