Dartsmagazint indít a Sport TV • SportTV

Dartsmagazint indít a Sport TV

Sport TV avatar Sport TV 2024. 10. 17. 10:47    
Olvasási idő: 2 perc

Az évek során a darts lett az egyik legkedveltebb sportág Magyarországon. Az élő közvetítések hatalmas nézettséget hoznak, míg a sportolók igazi sztárok lettek a magyar szurkolók körében. A Sport TV ezért október 18-án útjára indítja új dartsmagazinját, amely a Dupla dupla címet kapta.

A jelenlegi világbajnok. (Fotó: Getty Images)

Hosszú évek óta növekszik a dartsrajongók tábora Magyarországon. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a sportág magyar nézettségi rekordja megdőlt 2024-ben a Luke Humphries – Luke Littler vb-döntős csatával. A szurkolóknak nincs okuk panaszra, hiszen a Sport TV jóvoltából nem pusztán a világbajnokságot, de a PDC (Professional Darts Corporation) összes major dartsversenyét élőben lehet követni.

Ez azt jelenti, hogy az év mind a 12 hónapjában láthatjuk például Luke Humphriest, Luke Littlert, Michel Smitht, Michael van Gerwent, Rob Crosst vagy bármely nagyágyút a legjobbak közül. Elég csak azt megnézni, hogy a napokban ért véget a World Grand Prix (amelyet meglepetésre a belga Mike De Decker nyert meg), és október 24-én már kezdődik is a négynapos Európa-bajnokság. A két viadalon a fent említett minden sztár részt vesz.

Éppen ennek köszönhető az, hogy a Sport TV elérkezettnek látta az időt arra, hogy havi dartsmagazint indítson. Ebben fel lehet idézni az elmúlt hónap eseményeit, és meg lehet beszélni, mi vár ránk a következő időszakban. A Dupla dupla című magazinműsor állandó műsorvezetője Fülöp Marcell lesz, mellette szakértőként Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd foglal helyet, és minden adásban csatlakozik hozzájuk valaki a dartsközvetítések három állandó kommentátora, azaz Fülöp László, Bartha Zoltán és Gyulai Miklós közül.

Az első adás október 18-án, pénteken 19:15-kor a Sport1-en jelentkező adásban Fülöp László lesz a harmadik szakértő. Továbbá már azt is elárulhatjuk, hogy ebben az egy órában megszólal majd a sportág egyik legnagyobb legendája, a holland Raymond van Barneveld, aki 2007-ben világbajnokságot nyert, jelenleg pedig a világranglista 27. helyén áll.

„Vannak olyan nézői igények, amelyekre nem lehet nemet mondani. A mi esetünkben egy dartsmagazin mindenképpen ilyen. Elég csak megnézni a közösségi médiás felületeinket egy-egy dartsközvetítés során. Sorra jönnek a kérdések, észrevételek, olykor viccek a versenyzőkkel és a kollégáinkkal kapcsolatban. Ez bizonyítja, hogy a dartsrajongók szeretnének még mélyebben belelátni a sportág rejtelmeiben, és ami igazán hízelgő, hogy a mi kiváló kommentátoraink és szakértőink tolmácsolásában elsősorban. A sok-sok élő közvetítés mellett egy ilyen könnyed beszélgetés nemhogy belefér, hanem egyenesen kötelező program” – árulta el a most induló műsorral kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Az első adás:

Dupla dupla: október 18., péntek 19:15, Sport1 (élő)

A soron következő nagy PDC-verseny:

Darts Európa-bajnokság: október 24-27.; kizárólag a Sport TV műsorán