A Szeged a kettőben maradásért küzd • SportTV

A Szeged a kettőben maradásért küzd

2024. 10. 16. 16:30    
Olvasási idő: 2 perc

Három mérkőzést közvetítünk szerdán a férfi kézilabda BL-ből – mindhárman az eémúlt két kiírásban döntőztek az elitligában. Számunkra természetesen a Szeged aalborgi vendégjátéka az izgalmas, a Tisza-parti együttes a legutóbbi finalista otthonában lép fel.

Mario Sostaric szíve és góljai a Szegedéi – még legalább négy évig… (Fotó: pickhandball.hu)

AALBORG–SZEGED  (B-csoport)

Négy forduló után a Szeged 6 ponttal a 2., az Aalborg 3 ponttal 6. a csoportban. Anegyedik játéknapon az Aalborg 35–27-re kikapott Barcelomában, noha Marinus Munk 8 gólt is szerzett.
A Szeged a múlt héten Zágrábban néhgy meccsből már a harmadik győzelmét aratta, elsősorban horvát jobbszélsője, Mario Sostaric eredményességével, aki 32 góljával eddig a sorozat legeredményesebb versenyzője. (A remek szélső 2028. június 30-ig biztos, hogy Szegeden marad – eddig 399 gólt szerzett a kékek mezében a Bajnokok Ligájában. Egyetlen találatra van attól, hogy ő is csatlakozzon a „négyszázasok” klubjához, amelynek eddig egyetlen szegedi tagja van, a kapitány, Bánhidi Bence – 420 gól).
Az Aalborg és a Szeged 12 eddigi találkozójának mérlege egyensúlyban áll, mindketten ötször győztek, két döntetlen mellett. A kékek nem játszottak a múlt hét végén, az Aalborg viszont a Skanderborg ellen 28–24-re győzött hazai bajnokságában.
„A éegutóbbi szezon után természetesen nagy ambícióink vannak, és emiatt a szerdai meccs nagyon fontos lesz. A Szeged sok skandináv játékost szerződtetett ebben a szezonban, és nagyon jól kezdte a szezont, például a Magdeburg legyőzésével. Ezért tudjuk, hogy ez egy nagy kihívás lesz számunkra egy gyengébb időszak után. De hazai közönségünk előtt plusz erőt kapunk a meccs megnyeréséhez” – nyilatkozta Fabian Norsten kapus.

MAGDEBURG–NANTES (A-csoport)

A Nantes 4 ponttal csoportharmadik, a Nagdeburg egy ponttal kevesebbel ötödik.  A múlt héten a Nantes klubrekordokat döntött a BL-ben histórija legnagyobb győzelmével és legtöbb szerzett góljával (44–27). A Mahdeburg ugyanakkor egy góllal kikapott a BL másik klasszikusétól, a Kielcétől a GETEC Arenában.
A két csapat hat meccset játszott a kupahistóriában, a Magdeburg 2012 óta ötször nyert, egy találkozó döntetlenre végződött, még annak idején az EHF-kupában.
A Nantes spanyol klasszisa, Valero Rivera 26 gólt szerzett az idényben, Ómar Ingi Magnusson kettővel kevesebbet az SCM-ben. A Magdeburg a múlt héten két góllal nyert rangadót Flensburgban, míg a Nantes a Saint Raphaelt győzte le 36–29-re.
„ A Nantes-nak erős és nagyon tehetséges csapata van. Remek meccseket játszottak a Kielce és a Szeged ellen, és minden bizonnyal mindent megkövetelnek tőlünk is szerdán.– értékelt Bennet Wiegert, az SCM vezetőedzője.

A SELEKT alkalmazásban élőben 18:45-től a kuparekorder Barcát is mutatjuk, az katalánok zágrábi meccse felvételről a Sport1-en is adásba kerül

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 5. forduló. Sport1 18:00 Aalborg Handbold–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); SELEKT 18:45 (felv. Sport1 22:30) RK Zagreb–Barca (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Deli Rita);  Sport1 20:30 SC Magdeburg–Nantes Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)