A világbajnok visszatér a kontinensére • SportTV

A világbajnok visszatér a kontinensére

2024. 10. 10. 14:57    
Olvasási idő: 2 perc

Egy héttel a vb-döntő után a világbajnok Veszprém, valamint a második és a harmadik is újra a BL-ben kapott, illetve kap feladatokat. A magyar rekordbajnok aktuális meccse mellett a legutóbbi döntő „remake-jét” is mutatjuk élőben.

Luka Cindric kulcsember lehet korábbi csapata ellen (Fotó: veszpremhandball.hu)

VESZPRÉM–DINAMO (A-csoport)

A Veszprém új edzője, Xavi Pascual korábbi klubja ellen meccsel, amelyet a 2024-es El-döntőig irányított. Emellett az irányító horvát Luka Cindric is a bukarestiektől szerződött át Veszprémbe. A román együttes kispadján viszont egy másik spanyol, David Davis ül, aki viszont a bakonyiak mestere volt 2018 és 2021 között, Momir Ilics utódaként. A Dinamo eddig mindhárom meccsért megnyerte a Sportinggal együtt, a Veszprém viszont éppen a portugáloktól kapott ki súlyos, 9 gólos különbséggel az előző körben.
A magyar bajnok először szerzett klub-vb-címet, Kairó mellett az Új fővárosban az előző három Super Globe-nyertes Magdeburgot legyőzve. A torna legjobbjának választott Nedim Remili a BL-ben is a csapat legeredményesebbje, 25 gólt szerzett. A bukarestiek leggólerősebbje az izlandi Haukar Thrastarson 14 góllal.

A Dinamo 6 meccsből 6 győzelemmel vezeti hazája bajnokságát, legutóbb 36–25-re nyert Székelyudvarhelyen, a Veszprém az Egert győzte le 39–25-re, s ugyancsak hibátlan.
Úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen a Bukarest nagyon jól játszik ebben a szezonban, az első három fordulóban veretlen maradt. Kemény katvan perc vár ránk, hiszen a játék minden területén jók a bukarestiek. A védekezésüket nehéz áttörni, és a gyorstöréseik is kiemelkedőek, hiszen nagyon gyors játékosok vannak a keretben. Egy percre sem veszíthetjük el a koncentrációnkat” – mondta Luka Cindric korábbi csapatáról.

BARCA–AALBORG (B-csoport)

A Barca a B-csoport egyetlen hibátlanja, az Aalborg 3 ponttal a 4. a B jelű nyolcasban. A 3. fordulóban az örökrekorder Kielcéből vitte el a pontokat (32–29), részben Melvyn Richardson 8 góljának is köszönhetően. Az Aalborg döntetlent játszott a Magdeburggal (33–33), Patrick Wiesmach és Lukas Nilsson 7-7 gólt szerzett. 98 góllal a Barca a legeredményesebben támadó csapat a B-csoportban, az Aalborg csupán néggyel szerzett kevesebbet. A Barca a két klub mind a 12 mérkőzését megnyerte, beleértve a legutóbbi döntőt is (31–30). Az AaH a múlt hétvégén elvesztette dán bajnokiját a GOG ellen (33–27), míg a Barca 41–26-ra verte meg a Torrelavegát (láthatták is a Sport TV-ben).
„A B-csoport annyira szoros, hogy nagyon szoros verseny folyik a hat kvalifikált csapat közé jutásért a következő körbe. Célunk a legjobb kettő között lenni, és itthon kell megmutatnunk az erőnket, ahol tavaly két meccset veszítettünk el. Ha otthon következetesek vagyunk, akkor könnyebb dolgunk lesz” – vélekedett Gonzalo Perez de Vargas, a Barca világklasszis kapusa.
„Várjuk a kihívást, hogy Barcelonában és a Palau Blaugranában játszhassunk, amely a kézilabdavilág egyik vezető arénája. Tudjuk, hogy a legmagasabb szinten kell teljesítenünk az eredmény eléréséhez, de a Nantes és a Magdeburg ellen már megmutattuk, mire vagyunk képesek”
nyilatkozta Maik Machulla, a dánok német mestere az EHF BL-honlapjának.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 4. forduló. Sport1 18:00 Veszprém HC–Dinamo Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:45 Barca–Aalborg (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)