Ki nem inog meg az óriások közül? • SportTV

Ki nem inog meg az óriások közül?

2024. 10. 09. 18:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első körben kizúgott a 2. és a 3. kiemelt, no meg a kiemelés nélküli csúcsfavorit – vajon megállítják a sztárok a folyamatot vagy folytatódik a csillaghullás. Ezt a kérdést válaszolhatja meg a World Grand Prix második köre, azaz nyolcaddöntője, amelyben a jobbiknak már három, egyenként három győztes legig menő szettet kell nyernie a továbbjutáshoz.

Lesz-e újabb diadalmasan széttárt kartartás a Citywestben Luke Hunphriestól? (Fotó: pdctv.com)

A nemzeti eloszlás a major tornákon szokásos: nyolc angol vetekszik nyolc más országbeli dartsossal. Az automatikus táblázat most csak egyetlen házi ütközetet ír elő – következésképp egyetlen „angoltalan” csata lesz, az már csütörtök este.
Jócskán vesztett világbajnokokat a verseny: a 16 álló játékos közt az induló mezőny nyolc PDC vb-elsőjéből csak a fele maradt a második körre. Az  exbajnokok is megfeleződtek, Gurney, Wright, Michael Smith és MVG már nincs, Wade azonban versenyben van harmadik, a két walesi és a világelső Humphries a második címéért.
ha már Cool Hand Luke-nál tartunk, bámulatos összpontosítással tudta legyőzni Stephen Buntingot, a szuperelitből ő tűnik a legösszeszedettebbnek és a legnagyobb önbizalmúnak. A szerdai harmadik párban kiderül, a vagány, időnként „szemtelen”Pikachu, azaz Ricardo Pietreczko tud-e valami hatékonyat felvonultatni a szuverénnek tűnő világelső, vb- és WGP-címvédő ellen.

WORLD GRAND PRIX, Leicester, Citywest. Sport2 20:00 nyolcaddöntő első felének mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)

WORLD GRAND PRIX, A NYOLCADDÖNTŐ 1. NAPJÁNAK  PROGRAMJA

Nathan ASPINALL (angol, 4. kiemelt)–Ryan JOYCE (angol)
Rob CROSS (angol, 5.)–Martin SCHINDLER (német)
Luke HUMPHRIES (angol, 1.)–Ricardo PIETRECZKO (német)
Jonny CLAYTON (walesi, 8.)–Ross SMITH (angol)