A Szeged mind a két pontért megy Zágrábba • SportTV

A Szeged mind a két pontért megy Zágrábba

2024. 10. 09. 11:42    
Olvasási idő: 2 perc

A barcelonai vereségtől eltekintve kiválóan alakul az OTP Bank-Pick Szeged BL-idénye – Bodóék a B-csoport második helyezettjeként utaznak a hátulról második horvát rekordbajnokoz az ötödik és hatodik pont megszerzésben reménykedve.

Mario Sostaric remélhetőleg Zágrábban is jó góllövőformát mutat (Fotó: pickhandball.hu)

ZAGREB–SZEGED

A korábbi kétszeres BL-győztes hazai együttes két, a szegediek négy pont birtokában lépnek pályára.
A harmadik körben a Zagreb veszített 29–25-re Kolstadban, noha legjobbja, Luka Lovre Klarica 8-szor is betalált a norvégok kapujába. A kékek szoros találkozón győztek egyetlen góllal a Nantes ellen, a győztes találatot Bodó Richard érte el. Klarica amúgy is a horvátok legredményesebbje 20 góllal eddig, a Szeged házi gólkirálya, kettővel többet szerzett az első három játéknapon.
A két együttes gyakori vendége egymásnak, nem kevesebb mint 20 alkalommal találkoztak eddig az Bajnokok Ligájában: a szegediek 11-szer nyertek, zágrábiak hatszor, három döntetlen mellett, az összesített gólkülönbség 536–513 a kékek javára. Ugyanakkor legutóbb a horvát fővárosban hazai siker született (30–25), némi meglepetésre, mintegy visszavágásként a szegediek 27–26-os gypőzelmére.
Mindkét csapat veretlen még hazai bajnokságában ebben az idényben, az RKZ pénteken a Metkovicot győzte le 36–23-ra, a Tisza-partiak nem játszottak a héten.
„Komoly kis csata lesz. Ellenfelünk otthon bárkit képes legyőzni, ezt tavaly és tavalyelőtt is megtapasztalhattuk. Rutinos és fiatal, tehetséges játékosok alkotják a keretüket. Mi jó passzban vagyunk, ez sokat számít majd a meccsen. Mint mindig, most is fontos lesz a védekezés, ha ez jól működik, akkor a kapusteljesítmény sem marad el. Biztos vagyok benne, hogy pénteken úgy kezdjük el a munkát, hogy mindenki még jobban odateszi magát, mert tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontos találkozó vár ránk a horvát fővárosban. Megyünk tovább, nincs megállás!” – mondta  legutóbbi győztes BL-dólt szerző Bodó Richárd a szegedi honlapnak adott miniinterjúj részeként a zágrábi találkozóról.
„A szegediek csapata jelentősen megváltozott az előző szezonhoz képest – új edzőjük, új játékosaik, új játéktervük van. Szerintem sokkal jobbak, mint egy évvel ezelőtt, így izgalmas és kihívásokkal teli meccs vár ránk. A játékunk maximumán kell lennünk, hogy megismételjük az előző szezon sikerét. Ebben a szezonban bebizonyították, hogy megvan bennük az, ami kell ahhoz, hogy idegenben is megállják a helyüket,  hogy van karakterük” – nyilatkozta Matej Mandic zágrábi kapus az EHF honlapján.

PSG–FREDERICIA

A PSG szerencsés, 24–23-as győzelmet aratott legutóbb Plockban és 4 pontnál jár, az újonc Fredericia még első pontaira vár. Kamil Syprzak, aki a BL előző idényének gólkirálya volt, most is a párizsiak legeredményesebbje, 23-szor talált a kapuba, ezzel 3. az aktuális góllistán. A dánoknál is egy légiós beállós a legszaporább gólszerző, az üzbég születésű német Evgeni Pevnov 12-szer célzott igazán  pontosan. A csoportkör teljes mezőnyében egyetlen csapat sem kapott több gólt (112) a fredericiaiaknál, ugyanakkor csak 4-gyel szereztek kevesebbet a PSG-nél. Elöször találkoznak az európai kupaporondon. Mindkét együttes győztesen végzett legutóbbi hazai bajnokiján, a PSG fölényesen 39–25-re nyert az Ivry ellen, a Fredericia 32–23-ra verte meg a Nordsjaellandot.
„Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk Párizsban. Nagyon erős csapatuk van, Luc Steins a támadások szervezője. Náluk van az egyik legjobb kapusduó is Andreas Palicka és Jannick Green személyében” –  méltatta az ellenfelet Gudmundur Gudmundsson, a dánok izlandi mestere, aki hazája csapatával ezüstöt nyert a pekingi, a dánokkal aranyat a riói olimpián, valamint EHF-kupát is a Rhein-Neckar Löwennel.
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló. Sport1 18:00 RK Zagreb–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Patur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:30 PSG-Handball–Fredericia Handbold Klub (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András,  szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)