Marad-e a címvédő a hibátlan trióban/kvartettben? • SportTV

Marad-e a címvédő a hibátlan trióban/kvartettben?

2024. 10. 06. 02:31    
Olvasási idő: 2 perc

A BL csoportkör negyedik fordulójában szombaton az FTC és a Krim megőrizte százszázalékos mérlegét. Vasárnap a Brest Bratagne-on és a Győri ETO-n a sor, hogy csatlakozzanak, Mi természetesen a címvédőre koncentrálunk, az ő mérkőzését adjuk élőben Podgoricából, ahol a korábbi kétszeres BL-győztes Buducsnoszttal csap össze.

A svéd szupetklasszsi beállós bízik a két pont Győrbe vitelében (Fotó: gyorietokc.hu)

ESBJERG–RAPID

Az ETO meccse előtt, afféle felvezetésként mutatunk ugyancsak a B-csoportból egy másik, rangadó jellegű összecsapást. Ez lesz a dán együttes 100. BL-összecsapása, a 16. csapat, amely elérte ezt a küszöböt a csúcsliga históriájában. Az eddigi 99 meccsén 57 győzelemmel büszkélkedhet. A Rapid az európai csúcssorozat legutóbbi három idényében 17 mérkőzést vívott meg idegenben, s csupán háromszor távozhatott győztesen.
Az Esbjerg balátlövője, Henny Reistad a verseny gólkirálya, 30 szerzett gólja 9-cel több mint a CSM-s Elizabeth Omoregie és Jelene Vukcsevics, a Buducsnoszt játékosának 21-e. A dán bajnok a második legeredményesebben támadó együttes a mezőnyben (97 gól, hattal több a Rapidnál), míg a román csapat kapott góljainál (94) csak a Buducsnoszt szedett be többet (98).
A Rapid eddigi négy meccséből mindössze egyet nyert meg az Esbjerg ellen 34–32-ra, a kéröüt együttes kétszer ia szoos csoportba kerülve játszott oda-vissza mérkőzéseket egymással.
„Tudjuk, hogy ez nagy  meccs lesz. Az Esbjerg jó csapat, nagyon jó kézilabdát játszik. Nagyon oda kell figyelnünk a kulcsjátékosaikra, mert nagyon elszántak, mint például Reistad. Mi azonban pontokat akarunk szerezni, és az biztos, hogy tele energiával és ambícióval megyünk Dániába. Szeretnénk pontokkal visszatérni Bukarestbe, ezért az egész meccsen koncentrálnunk kell, és a legjobb arcunkat kell mutatnunk a hatvan perc alatt” – nyilatkozta David Ginesta Montes, a románok spanyol szakvezetője az EHF BL-honlapjának.

BUDUCSNOSZT–GYŐR

A Buducsnoszt (323 meccs) és az ETO (293)  az első és a harmadik helyen áll a sorozat örökranglistáján a lejátszott mérkőzések számát tekintve.
Az idényben csak egy csapat kapott kevesebb gólt a Győrnél a forduló előtt (74) az első három meccsen, a szintén magyar FTC (67). A Buducsnoszt ötmeccses vereségsorozattal lép pályára, míg a Győr legutóbbi öt összecsapását mind megnyerte az elitsorozatban. Ha megnyeri a találkozót az Audi ETO ez elmúlt négy idényben harmadszor rajtol sorozatban négy sikerrel. A két együttes rekordszánú, 29 BL-mérkőzést vívott egymással, a magyar rekordbajnok 22-szer győzött, montenegrói kollégája mindössze háromszor, két döntetlen mellett.
Az egész meccsen ott kell lennünk fejben, mert mindenki tudja, ha nem a legjobbunkat nyújtjuk, gondot okozhatnak. Szóval végig száz százalékon kell pörögnünk. Meg kell nyomnunk a találkozó elejét, és nem szabad nekik esélyt adnunk, mert ha lehetőséget kapnak rá, hogy átvegyék a kezdeményezést, mert élni fognak vele. Végig küzdenünk kell, különben kihasználják az esélyt”– mondta határozottan Linn Blohm, a Győri Audi ETO svéd beállós klasszisa klub honlapjának.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló. Sport1 13:45 Team Esberg–CS Rapid Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 15:45 Buducsnoszt Bemax Podgorica–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).
Liga Asobal Sport1 12:00 Torralavega–Barca (kommentátor: Gyulai Miklós)
Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)