A Fradi bent maradna a „hibátlanok klubjában” • SportTV

A Fradi bent maradna a „hibátlanok klubjában”

2024. 10. 04. 23:53    
Olvasási idő: 2 perc

Három kör után mindössze négy százszázalékos csapat maradt a Bajnokok Ligájában: a címvédő Győr, a francia bajnoki ezüstérmes Brest, a magyar bajnok és kupagyőztes FTC, valamint a szlovén rekordbajnok Krim. Utóbbi kettő az A-csoportban lép fel, mindkettő hazai pályán, s mindkettő mérkőzését élőben közvetítjük a 25. életévébe lépett Sport1 csatornán.

Klujber Katrin kulcsembere lehet a sorban negyedik Fradi BL-sikernek is (Fotó: fradi.hu)

FTC–GLORIA BISTRITA

A Fradi az A-csoport éllovasa, ha negyedszer is nyer, 2012–13 óta legjobb rajtját produkálja. A Gloria a Metz és a Krim elleni két sima vereség után lép pályára Érden. A Fradié a negyedik leghatékonyabb támadójáték az egész mezőnyben. A román csapatból két játékos is ott van a góllista első öt helyezettje közt, Valerija Kirdjaseva és Danila So Delgado 19-19 alkalommal talált a kapuba.
A román együttes tagja nyár óta Kácsor Gréta, a magyar válogatott átlövő.
Az FTC a hét közben ötgólos győzelmet aratott a magyar bajnokságban, a Gloria szoros rangadón 33–30-as vereséget szenvedett a CSM-től.
Mivel a Gloria újonc a BL-ben, ez lesz az első találkozásuk a csúcsligában.
„Nagyon boldog vagyok, mert az eddigi három meccsünket megnyertük, de a teljesítményünk még nem volt a legjobb. Szeretnénk fejlődni, mert minden meccsen a győzelem a célunk. Nehéz meccsre számítok a Beszterce ellen, nagyon jól játszott az első két fordulóban, így jól fel kell készülnünk, hogy legyőzzük őket. Biztos vagyok benne, hogy a válogatott hét után gőzerővel folytatjuk a munkát, szeretnénk tartani a sorozatunkat” –  mondta Klujber Katrin, a magyar bajnok jobbátlövője.
„Szeretnénk a lehető legjobban játszani az egyik legerősebb csapat mezőnyében az EHF Bajnokok Ligája idei szezonjában. Minden mérkőzés jó alkalom a tapasztalatszerzésre és a fejlődésre, hiszen csapatunk az EHF Bajnokok Ligája első szezonjában van” – vélekedett Florentin Pera, a CS Gloria vezetőedzője.

KRIM–STORHAMAR

A  Krim epedve várja győzelmi sorozata folytatását és veretlen maradjon. A  szlovén bajnok a harmadik legeredményesebb az egész mezőnyben, és a legjobb az A-csoportban, három meccsen szerzett 94 találatával.  A Storhamar jól kezdett, pontot szerzett a Metz ellen, ám utána kikapott a  bukaresti CSM-től és az FTC-től kis. A norvégok kapusa, a szlovén Maja Vojnovic a teljes mezőny  harmadik leghatékonyabb kapusa 2.29%-os védelmi hatékonyságával. Kris Venn 17 találatával a Storhamar legeredményesebbje.
Ez lesz a két csapat első találkozója az európai kupaporondon.
„Minden bizonnyal azon az úton szeretnénk folytatni, amelyet az első három európai meccsen megjelöltünk. Storhamar ellen nincs titok. Sokat kell futnunk, akárcsak a Gloria ellen, és ragaszkodnunk kell a megállapodásunkhoz. Ez az egyik kulcsjáték, így a lelátók támogatása fontos szerepet fog játszani” – vélekedett Tamara Horacek, a Krim Ljubljana átlövője.
„Izgalmas lesz a Krim Mercator Ljubljana ellen játszani, ez egyértelműen az egyik legtapasztaltabb csapat a Bajnokok Ligájában. Szlovéniában mindig is ők voltak az elsők, szóval a Krim kiváló játékkultúrát és tapasztalatot áraszt. Sok jó kézilabdázóval és stabil csapattal állunk szemben. Tudják, mi kell ahhoz, hogy ezen a szinten teljesítsenek minden egyes fordulóban. Szóval ez valószínűleg nagyon kemény és tanulságos meccs lesz számunkra” – elemzett Kenneth Gabrielsen, a Storhamar vezetőedzője.

A német Bundesligából is mutatunk egy találkozót, amelyen a 4 meccsen 4 pontos, 12. helyen álló háromszoros BL-győztes Kiel az öt mérkőzésből csupán 2 pontot szerző Stuttgart együttesét látja vendégül.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Csoportkör, 4. forduló. Sport1 15:15  FTC-Rail Cargo Hungaria–CS Gloria 2018 BN (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 18:00  Krim Ljubljana–Storhamar Elite (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)
Férfi Bundesliga. Sport2 19:00 THW Kiel–Stuttgart (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor)