Világbajnoki döntőt játszik a Veszprém – Közvetíti a Sport1 • SportTV

Világbajnoki döntőt játszik a Veszprém – Közvetíti a Sport1

Sport TV avatar Sport TV 2024. 10. 03. 11:57    
Olvasási idő: 2 perc

A Veszprém HC bravúros teljesítményt nyújtott eddig az egyiptomi klubvilágbajnokságon, és már csak a végső megmérettetés vár rá. A Magdeburg elleni finálé, amelyet a Sport1 közvetít élőben csütörtökön.

El-Dera ünnepel a Barca ellen. (Fotó: handballveszprem.hu/IHF / Kolektiff / Jozo Cabraja

A magyar bajnok Veszprém szabadkártyával vágott neki az egyiptomi klubvilágbajnokságnak, de az első kiemelési kalapba került a csoportkör sorsolásakor. A brazil Handebol Taubaté és az egyiptomi Zamalek nem jelentett problémát Xavi Pascual csapatának, amely magabiztos győzelmeket aratott.

Az igazi kihívás az elődöntőben várt Ligetvári Patrikékra, hiszen a szupersztárokkal teletűzdelt, Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona volt kedden az ellenfél. Ebből a mérkőzésből pontosan olyan nagy csata lett, mint azt sokan várták. Rodrigo Corrales a rendes játékidő utolsó pillanataiban hétméterest hárított, ezzel mentette 29-29-es döntetlenre a mérkőzést 60 perc játék után. A hosszabbításban brillíroztak a bakonyiak, és végül 39-34-re nyerték meg a mérkőzést, így a klub története során második alkalommal jut el a klubvilágbajnokság (korábbi nevén Super Globe) döntőjéig.

A döntőben a címvédő, és a Super Globe-ot 2021 óta sorozatban háromszor megnyerő Magdeburg lesz az ellenfél. Érdekesség, hogy 2015-ben is német ellenfele volt a veszprémieknek a döntő csatában, akkor a Füchse Berlinnel játszottak. Bízzunk benne, hogy a történelem nem ismétli önmagát, hiszen akkor 28-27-es berlini győzelem született. A Magdeburg útja idén amerikai (California Eagles), szaúdi (Al-Halidzs) és egyiptomi (Al-Ahli) ellenfélen vezetett a döntőig.

A Sport1 természetesen élőben közvetíti a klubvilágbajnokság magyar érdekeltségű döntőjét, ahogyan egyébként a zárónap minden találkozóját is. Bartha Zoltán és Borsos Attila párosa ott van a helyszínen, velük élvezhetjük majd a finálét, amely reményeink szerint magyar sikerrel zárul majd.

Veszprém HC – Magdeburg: október 3. csütörtök 18:15, Sport1 (élő)

A bronzmérkőzést is jó szívvel ajánljuk, hiszen ezen is parádés kézilabdát láthatunk majd, és a Sport1 ezt is élőben közvetíti a Bartha-Borsos párossal.

Barcelona – Al-Ahli: október 3., csütörtök 15:45, Sport1 (élő)

Jövő héten a Bajnokok Ligája is visszatér:

Aki pedig arra vár, mikor tér vissza a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, azt megnyugtatjuk, hiszen a jövő héten már itt vitézkedik majd a Veszprém és az OTP Bank – Pick Szeged is. A negyedik fordulóban horvát és román ellenfél vár rájuk.

Zagreb – OTP Bank-Pick Szeged: október 9., szerda 18:00, Sport1 (élő)

Veszprém HC – Dinamo Bucuresti: október 10., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)