Megtöri a Veszprém a Magdeburg hegemóniáját? • SportTV

Megtöri a Veszprém a Magdeburg hegemóniáját?

2024. 10. 03. 09:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Pazar keddi győzelmével a sorozat örökrekordere, a Barca ellen a Veszprém második indulására másodszor is bejutott a Super Globe, mai nevén klubvilágbajnokság döntőjébe. Ellenfele a védő, mi több, az elmúlt három évben győztes német szupercsapat, a Magdeburg lesz.

Győztes örömkép az elődöntő után. A következő hasonlón rajta lenne (lesz?) a Super Globe trófea is (Fotó: handballveszprem.hu)

Komplett versenynappal fejeződik be a klub-vb, helyszínen dolgozó kollégáink mind a négy találkozót az Új Főváros Sportcsarnokából közvetítik. A program az 5-8. helyért zajló találkozókkal kezdődik (a 9. helyen a minden meccsét elvesztő amerikai California Eagles végez), előbb a szaúdi Halidzs Club  találkozik a Sydney University HC-vel, majd a brazil Taubaté Handebol csap össze a helyi Zamalekkel.
A program „felső házi része” délután következik. Előbb az 5-szörös Super Globe-győztes, 2-szeres ezüstérmes Barca lép pályára tizedik medáliájárt, a harmadik bronzért a kedden a németeket is megszorongató másik egyiptomi együttessel, az al-Ahlival.
A döntőben van érdekelve a mi csapatunk, a Veszprém, amely 2015 után másodszor szerepel a fináléban 2015 után. Akkor is német klubbal kellett megmérkőznie, a berlini Füchsétől azonban hosszabbításban 28–27-es vereséget szenvedett. A hosszabbítás ezen a tornán eddig éppen a Veszprémnek hozott sikert, amely a normál 60 perc döntetlenje után fergeteges rájátszásban öt góllal múlta felül a 12-szerse BEK-/BL-győztes, ötszörös Super Globe-birtokos, előbbiben címvédő Barcát. A tornán eddig mutatott játék alapján a bakonyiak legalább annyira esélyesek, mint a német klassziscsapat, amely magyar csapattól, a Szegedtől már kikapott ebben az idényben a BL-sorozatban. Az esetleges győzelemmel a veszprémi edző Xavier Pascual a mesterek örökranglistáján is tovább növelhetné előnyét: az öt Barca-siker mindegyikén ő ült a katalánok kispadján…

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, Egyiptom, Új Főváros Sportcsarnoka. Sport1 9:45 Halidzs Club–Sydney Uni HC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor); Sport1 12:45 Taubaté Handebol–Zamalek SC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor); Sport1 15:45 Barca–Al-Ahli a 3. helyért (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita);  Sport1 18:15 SC Magdeburg–Veszprém HC döntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)