A nagy kérdés: ki lesz a negyedik elődöntős? • SportTV

A nagy kérdés: ki lesz a negyedik elődöntős?

2024. 09. 29. 02:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyetlen izgalmas kérdés maradt az egyiptomi férfi kézilabda klub-vb csoportkörének harmadik napjára. A három kiemelt 99%-os biztonsággal ott lesz, negyedikként a legjobb csoportmásodik csatlakozik hozzájuk.

A brazilok ellen Hugo Descat volt a veszprémiek legeredményesebbje 10 góllal (Fotó: handballveszprem.hu)

Nézzük a részleteket! Az A-csoportban a Zamalek játszik a Veszprémmel, gólkülönbsége jelenleg +5. Feltételezve a magyar rekordbajnok sikerét, a differencia annyival fog romlani, ahány gólos vereséget szenved az egyiptomi klub.
A B jelű trióban egyelőre az Al-Ahli vezet, mert 34 góllal győzte le a sydney-i egyetemistákat, a Barca pedig „csak” 30-cal. Kettejük küzdelméből alighanem a 12-szeres BEK-/BL-győztes kerül ki győztesen, nyilván némileg „erodálva” az egyiptomiak gólkülönbségét.

A C-hármasba a most 2 pontos, és nyilván úgy is maradó Halidzs Club gólmutatója +23, ezt rontja alighanem valamennyire az elmúlt három Super Globe-on győztes Magdeburg.
Persze a leendő csoportgyőzteseknek sem mindegy, mennyi gólplusszal zárnak, az előre rögzített sorsolás szempontjából. Ha nagyobb gólkülönbség-átrendeződések nem lesznek, a   Magdeburg (+36-ról indul) lesz a legjobb győztes, a Barca (+30-) a második és a Veszprém a harmadik. Ugyanakkor a legjobb másodiknak a harmadik nap előtt az Al-Ahli tűnik, ebben az esetben a keddi elődöntők párosítása Magdeburg–Al-Ahli és Barca–Veszprém lenne.
Vasárnap eldől, lesz-e lényeges változás ebben a szcenárióban.

Férfi klubvilágbajnokság, Egyiptom „Adminisztratív Fővárosa”, csoportkör, 3. forduló. Sport 13:45 Halidzs Club–SC Magdeburg (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor); Sport1 15:45 Zamalek SC–Veszprém HC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 18:45 Al-Ahli–Barca (Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)
Sport1 20:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)