Beszáll a nagy trió – a legkisebbek ellen • SportTV

Beszáll a nagy trió – a legkisebbek ellen

2024. 09. 28. 02:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyiptomi férfi kézi klub-vb második napjén beszáll a kiemelt trió is – hogy-hogy nem, éppen az első nap vereséget szenvedők ellen…

A máskor oly gólerős Mikita Vailupau Lisszabonban csak kétszer talált a kapuba – Egyiptomban tőle is több kell, bem csak a csapat többi tagjától (Fotó: handballveszprem.hu)

Aligha érdemes kétségbe vonni az irányított sorsolás kiagyalóinak szakértelmét. A három, egyenként háromcsapatos csoport kiemeltjei azokkal a csapatokkal mérkőznek, amelyek az első nap vereséget szenvedtek. Így ha a papírforma étvényesül, s szombaton is realizálódnak az esélyek, vasárnap mindhárom hármasban valódi csoportdöntőre kerül sor.
Időrendben elsőként a Veszprém lép pályára a brazil Taubaté ellen, amely a nyitó napon 13 gólos első félidei mínusz után a másokik 30 percben feljött ugyan, de csak ötgólnyira tudta megközelíteni a hazai Zamaleket. Ami azt illeti, a magyar rekordbajnokra ugyancsak ráfér egy kvázi javítóvizsga a szerdai esti 9 gólos lisszaboni BL-vereség után. Korábbi vereség ide, hosszú utazás oda, a bakonyiak esélyét 1.01-szeres szorzóval adják a fogadóirodák, az egyiptomiakét 66-szorossal és a döntetlent 65-szörössel.
Még ennél is nagyobb favorit a másodikként a 3. csoportban fellépő, az elődsorozat Super Globe-ot a legutóbbi három alkalommal elnyerő Magdeburgé. Az ugyancsak szerdán a BL-ben Aalborgban 33–33-at játszó német bajnok az észak-amerikai és karibi szubkontinensgyőztes amerikai California Eaglesszel méri össze tudását, amely pénteken amerikai, amely pénteken 23 gólos vereséget szenvedett az ázsiai kontinenselső szaúdi Halidzs Clubtól. Itt már 70-szeres az amerikaiak szorzója 68 a döntetlené.
Végül a B-csoport esélyessé a Sports Hall pályája, a 12-szeres BEK-/BL-bajnok Barca – nem mellesleg a Super Globe korábbi ötszörös győztese 2013-ban és 2014-ben, majd 2017 és 2019 között háromszor, azaz itt is rekorder – az ausztrál Sydney University csapatával találkozik, amely csekély 34 góllal maradt alul elsőre a rendező jogán induló Al-Ahlitól.  Itt sem lehet  kétség a győztes kiléte felől…

Férfi klubvilágbajnokság, Egyiptom „Adminisztratív Fővárosa”. Sport 13:45 Veszprém HC–Handeból Taubaté (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor); Sport1 16:15 SC Magdeburg–California Eagles (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor); Sport1 18:45 Barca–Sydney Ubiversity (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor)