A Veszprém az ötödik és a hatodik pontért megy Lisszabonba • SportTV

A Veszprém az ötödik és a hatodik pontért megy Lisszabonba

2024. 09. 25. 00:23    
Olvasási idő: 2 perc

Összesen négy csapat hibátlan még a férfi kézilabda BL két csoportjában, szerdai három követítendő meccsünkön – két tévés, egy Mikro – három fellép közülük. Kettő egymás ellen, s az lesz a nap „magyar meccse”...

Ludovic Fabregas is sokat tehet azért a bizonyos ötödik és hatodik BL-pontért szerdán este Lisszabonban (Fotó: Getty Images)

AALBORG–MAGDEBURG (B-csoport)

Két játéknap után a BL tavalyelőtti és idei ezüstérmese és tavalyi bajnoka egyarán egy-egy győzelemmel és vereséggel, azaz két ponttal áll a B jelű nyolcas táblázatán.
A múlt héten az Aalborg 31–23-ra kikapott Zágrábban, míg a Magdeburg a Kolstad ellen szerezte meg a pontokat (33–25).  Albin Lagergren és Sergey Harnández jelentős szerepet vállalt a sikerből, 8 szerzett góllal, illetve 15 védéssel.
Ez a párosítás az előző kiírás elődöntőjének „visszavágója”, azt a dánok 28–26-ra nyerték meg, s jutottak a fináléba. A múlt héten az Aab a bajnokságban a másik csoport BL-újonca, a Fredericia otthonából vitte el a pontokat (32–26), míg az SCM hazai pályán 29–24-re kikapott a Kieltől.
„Ez természetesen nagyon fontos meccs számunkra. Az előző szezon elődöntője után a csapat nagyon magabiztosan vág neki a meccsnek. De még nagyon korai időszakában vagyunk a szezonnak, úgyhogy kíváncsian várom, hol tart a két klub. A zágrábi játék a fejünkben van, és nagyon szeretnénk megmutatni, hogy jobbak vagyunk, mint amit mutattunk. Otthon pedig a hazai közönségünk előtt tényleg bármi megtörténhet – bizakodott Maik Machulla, a dánok nyáron szerződtetett német edzője.
„Az Aalborgnak nagyon erős csapata van, és ez lesz a következő nehéz meccsünk a Bajnokok Ligájában a Kiel elleni Bundesliga-meccsünk után” – vélte Bennet Wiegert, a magdeburgiak vezetőedzője.

 SPORTING–VESZPRÉM (A-csoport)

A csoport három négypontosa közül kettő csap össze hibátlansága megőrzéséért (a harmadik a bukaresti Dinamo). Mindketten fölényes győzelemmel vették a második fordulót, a Sporting 37–19-re nyert Dániában a Fredericia ellen, a Veszprém a csoportfavoritok egyikét, a PSG-t győzte le fölényesen, 41–28-ra. A teljes mezőny 16 csapata közül ez a két együttes a legeredményesebb, a magyar rekordbajnok 73 gólt, a portugál gárda 71-et szót az ellenfelek kapujába.
A találkozón a góllista harmadik és negyedik helyezettje is fellép: Nedim Remili 18, Martim Costa 14 találatot jegyez. Az SCP legutóbb a bajnoki városi derbin 38–22-re nyert a Benfica ellen, míg a Veszprém 45–26-ra vete meg a Budakalászt, minkét együttesnek csak győztes meccse van az egész idényben.
A két csapat közös kupamúltja nyúlfarknyi, egyetlen nyolcaddöntős BL-párharcból áll, amelyet 2019 márciüuséban a veszorémiek oda-vissza megnyertek (30–28-ra Lisszabonban és 35–29-re a királynék városában).
„Nagyszerű európai kupaeste lesz. Tisztában vagyunk az előttünk álló nehézségekkel. Ismerjük ellenfelünk erejét, ellenfelünk az európai kézilabda egyik legnagyobb klubja. De nyilvánvalóan úgy érezzük, hogy képesek vagyunk örömet szerezni rajongóinknak és magunknak. Nagyon tiszteljük Veszprém történelmét, de szeretnénk, ha minket is tisztelnének. Remek játék lesz”– nyilatkozta André Kristensen, az SCP norvég kapusa.
„Úgy gondolom, a Sporting nemcsak a közelmúltban, hanem az elmúlt három évben is nagyszerűen kézilabdázott. Fiatal, de tapasztalt csapat, hihetetlenül sok tehetséges játékossal. A csapat minőségi kézilabdázókból áll, és úgy gondolom, hogy Ricardo Costa jól irányítja a csapatát, és pontosan tudja, mi van a kezében. A Sporting játéka sokat változott az edzői munkája során. Megérdemlik, hogy szerepeljenek a Bajnokok Ligájában. Szívesen nézem a meccseiket” – méltatta az ellenfelet  Xavier Pascual, a  Veszprém HC vezetőedzője

Rögtön a meccs után felvételről megtekinthetik a B-csoport 100 százalékosát, a 12-szeres BEK-/BL-győztes katalán Barcát, amely a mindig veszélyes lengyel bajnoki rekorder, 2016-os BL-győztes (ki tudná feledni, aki látta a finálét?) Kielce otthonában lép fel.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 3. forduló. Sport1 18:30 Aalborg Handbold–SC Magdeburg (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita és  Császár Gábor); Sport1 20:30 Sporting Clube de Portugal–Veszprém HC (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita és és Császár Gábor); AMC Mikro 20:45 (felv. Sport1 22:45) Industria Kielce–Barca (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)