A Fradi a magyar zöld-fehér 100 százalékért • SportTV

A Fradi a magyar zöld-fehér 100 százalékért

2024. 09. 22. 07:49    
Olvasási idő: 2 perc

A szokásos egy nemzetbeli dupla párharcok keretében kettős magyar–norvég dupla csata lesz a hét végén a női BL-ben. Szombaton a Győr már legyőzte itthon BL-győzted társát, a Viperst, az egykori KEK-győztes, tavalyi BL-finalista Fradinak is trófeabirtokos ellenfél jut a skandináv „kézilabdaországból” az idei El-nyertes Storhamar csapatában, amelytől idegenből kellene elhoznia a két pontot. Persze jut mellé egy dán¬–francia meccs is a női BL-ből, a férfiak két nívós nemzeti bajnokságából egy-egy találkozó BL-győztesekkel és nem maradhat el a kézilabda-magazin, a Harmadik Félidő sem.

Allan Heine Pedersen vezetésével bajnokságpt és kupát nyert a Fradi – most hibátlan hárommeccses BL-rajtra készül (Fotó: fradi.hu)

STORHAMAR–FTC (A-csoport)

A Storhamar jól kezdett a Metz elleni pontszerzéssel, a CSM-vel azonban már nem bírt. Az FTC két győzelmével a csoport listavezetője. A zöld-fehér együttes hármasra hosszabbítaná sikersorozatát,hasonló kezdése 2012 ősze óta nem volt a csúcskupában.
A norvég csapatnak két játékosa is van a góllista első hatosában, Mathilda Rivas-Toft (12 találat) és Kristin Venn (11).
A Fradinak a legjobb a védekezése a csoportban, csupán 46 gólt kapott az első két találkozón. Ez lesz a két klub első találkozása európai kupamérkőzésen.
„Olyan csapattal találkozunk, anelyben minden poszton világklasszisok játszanak. Hihetetlenül kemény meccs lesz, ahol az FTC nagy favorit. Jól kezdték a Bajnokok Ligáját, két győzelemmel. Mernünk kell tekes csapategységben vívni az egész meccset. Kicsit okosabbnak kell lennünk, mint az előző, CSM elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön” – vélte Olivia Löfqvist, a Sorhamar beállósa.  „Biztos vagyok benne, hogy ez a szezonunk eddigi legnagyobb kihívása, természetesen nagyon kemény mérkőzésre számítok. A Storhamar hazai bajnokságában már két pontot vett el a Viperstől, a Metz elleni Bajnokok Ligájában pedig megmutatta, hogy megérdemli ezt a helyet. A magyar bajnokságban játszottunk már kemény meccset a Mosonmagyaróvár ellen, de szerintem ez egy másik szint lesz. De összességében természetesen Norvégiában is szeretnénk nyerni” – bizakodott Allan Heine Pedersen, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője.

NYKÖBING–METZ  (A-csoport)

Az NFH a Podravka mellett a másik klub, amely az A-csoportban két vereséggel kezdett. A Metz reméli, hogy a második idegenbeli találkozóján  több sikerrel jár, mint az elsőn – akkor pontot hagyott Norvégiában a Storhamarnál. A franciák beállósa, Sarah Bouktit  az előző idénybeli magas szinten tartotta játékát és eredményességét, 12 gólnál tart, a jobbátlövő Alberte Kielstrup Madsen a dánok házi gólkirálya eddig 7 találattal.
Jól mutatkozott be a metziek új magyar kapusa, Szemerey Zsófi 17 védéssel, 34%-os hárítási hatékonysággal.
A Nyköbing legutóbb a 2017–18-as idényben győzött legutóbb a BL-ben, a Krim Ljubljanát verte meg. Korábban nem játszottak kupamérkőzést.
„Mindent megteszünk, hogy felkerüljünk az EHF Bajnokok Ligájában az eredményjelző táblára. És úgy gondolom, hogy a Metz Handball elleni meccs a legnehezebb az eddig lejátszott meccseink közül. Hazai pályán van esélyünk ellenük, és ezt az esélyt hajszolnunk kell” – mondta Jakob Larsen, a falsteriek edzője.

Két férfi elitbajnokságból is mutatunk három meccset. Élőben a Bundesligából  a Hannover-Burgdorf és a 3-szoros El-győztes, most éppen BL-csapat Füchse Berlinnel meccsel, acímvédő Magdeburg (2 győzelem) és a háromszoros BL-győztes  THW Kiellel (1 győzelem, 1 vereség) csap összes, felvételről a spanyol ligából az „örökös bajnok” Barca  egy győzelem után csak a második mérkőzését vívja, a jó nevű, az első körben döntetlennel rajtoló CD Bidasoa Irún ellen.

 NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, 3. forduló. Sport1 13:15 Storhamar Handball Elite–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Tóth Tímea);  Sport1 15:45 Nyköbing Falster Handball–Metz Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita); AMC Mikro 16:00  (felv. Sport1 0:15) Rapid Bucuresti–HC Ludwigsburg (kommentátor: Fülöp Marcel, szakkommentátor: Borsos Attilal)
Sport1 19:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András, sztárvendég: Rodrigo Corrales).
Férfi Bundesliga. Sport2 15:00 Hannover-Burgdorf–Füchse Berlin (kommentátor: Gyulai Miklós, szakértő-szakkommentátor: Császár Gábor) Sport1 17:45 SC Magdeburg–THW Kiel (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Császár Gábor); Asobal Liga (spanyol bajnokság) Sport1 21:00 Bidasoa–Barca (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)