Győri feladat: újra legyőzni a háromszoros bajnokot • SportTV

Győri feladat: újra legyőzni a háromszoros bajnokot

2024. 09. 21. 12:15    
Olvasási idő: 2 perc

Az eddigi két forduló után százszázalékos címvédő Győr közvetlen elődjét. a 2022 és 2024 között háromszoros győztes Viperst fogadja az Audi Arenában. Azaz, az a csúcskupa előző hét bajnoka léppályára – egymás ellen… Előtte azonban élőben megmutatjuk az egyik nagy – még BL-nyeretlen nagy skandináv vetélytársat, amely egy korábbi kétszeres trófeabirtokost fogad, s még stélre is marad egy felvételes rangadó az első számú európai kupaküzdelemből.

Bruna de Paula győzelmet vár és jó játékot az ETO-tól (Fotó: Getty Images)

ODENSE–BUDUCSNOSZT

Az Odense roppant hatékony hazai pályán, elmúlt 9 hazai BL-csatájából csak egyetlenegyet veszített el a Sydbank Arenában. A Buducsnoszté a mezőny „legáteresztőbb” védelme, az eddigi két találkozón 67-szer találtak az ellenfelek a kapujába. Csak a Buducsnoszt és a Nyköbing (66)  kapott több gólt eddig az odenseiekenél (61), aki ezt a magas számot a harmadik dán klub, az Esbjerg elleni házi csatán beszedett 39 gólnak tulajdoníthatja, amelyre csak 30-cal tudott válaszolni.
A montenegrói rekordbajnok 28 eddigi BL-indulásából csak háromszor kezdett három egymást követő vereséggel, legutóbb 2021–22-ben, amikor nem is sikerült bejutnia a rájátszásba.
Hat eddigi találkozójukból 3-3-at nyertek meg, ám a legutóbbi kettőn a dánok bizonyultak jobbnak, 15.5 gólos átlagkülönbséggel.
„Szerintem nehéz lesz a meccs. Vasárnap láttuk, hogy ha nem vagyunk felkészülve a munkánkra és az alapvető dolgokra, akkor  csakküzdünk, és ezt nem engedhetjük meg. Kihasználhatjuk, hogy hazai pályán játszunk, és remélem, hogy jó teljesítményt láthatok majd csapatomtól” –  nyilatkozott Ole Gjekstad, az Odense vezetőedzője az EHF BL-honlapjának.
„Nehéz meccsre számítunk Dániában, tudjuk, hogyan játszik az Odense. Jó átmeneteik vannak, jó játékosaik jó cselekkel, és nehéz őket megvédeni. Tudjuk, mi vár ránk, készülünk, de a játékunkra hagyatkozunk” – vélte Tanja Ivanovics, a Buducsnoszt jobbátlövője.

GYŐR–VIPERS

A két fél csatái az utóbbi időben valóságos BL-klasszikusokká váltak. Az ETO 13 meccsükből nyolcat megnyert ugyan, de a 2022-es döntőt és a 2023-es elődöntőt – azaz a legnagyobb tétűeket – elvesztette. A Vipers két meccs után nyeretlen az idényben, ez lehet az első olyan BL-indulása, amikor három vereséggel rajtol a csúcskupában.
Az ETO jobbátlövője, Dione Housheer 16 találattal a harmadik a jelenlegi BL-góllistán Henny Reistad (Esbjerg, 25) és Elizabeth Omorogie (CSM, 17) mögött.
Silje Solberg-Oethassel, a Vipers kapusa, aki nyáron távozott az ETO-től, négy győri év után (2020–2024) először érkezik ellenfélként a Rába és a Duna városába. A hazaiaké a mezőny eddigi leghatékonyabb védekezése csupán 52 gólt kapott, a Vipersnél (60) csak négy együttes kapujába találtak be többször az ellenfelek.
„Természetesen fontos játékosok távoztak a Viperstől, ami hatással lehet rájuk, de nagyon jó játékosok is szerződtek oda, így szerintem továbbra is ők a Bajnokok Ligája egyik legveszélyesebb csapata. Ettől a meccstől nagyon gyors kézilabdát várok mindkét oldalról, a kezdetektől az utolsó pillanatig kell koncentrálnunk, mert minden apró hibát meg tudnak büntetni. De hiszek a csapatunkban és meg kell mutatnunk a karakterünket a pályán, és akkor otthon tudjuk tartani a pontokat!” – nyilatkozta Bruna Almeida de Paula, az Audi ETO balátlövője.
„Ez egy rendkívül kemény idegenbeli meccs, de úgy gondolom, hogy ha a legjobb szinten teljesítünk, amit tudunk, akkor ott lehet eredményt elérni. Minden esélyünk megvan egy vagy mindkét pont megszerzésére, ebben teljesen biztos vagyok” – mondta némi optimizmussal Silje Waade,  Vipers Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes jobbátlövője.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, 3. forduló. Sport1 15:45 Odense Handbold–RK Buducsnoszt Podgorica (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita és Tóth Tímea); Sport1 21:15 Brest Handball–Team Esbjerg (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)