Szenzációs nézettséggel indult a Sport TV a megújult foci BL első hetében! • SportTV

Szenzációs nézettséggel indult a Sport TV a megújult foci BL első hetében!

2024. 09. 20. 14:10    
Olvasási idő: 2 perc

Háromnapos nyitófordulóval indul a megújult labdarúgó Bajnokok Ligája 2024-25-ös szezonja. A Sport TV BL-közvetítéseire összesen 900 ezer ember volt kíváncsi, akik sporttörténelmi meccset is láthattak. A csütörtök különösen erős nap volt a Sport1 és a Sport2 számára, a Monaco – Barcelona rekordot is döntött. Október elején újabb csodás rangadókkal folytatódik a sorozat.

A Bajnokok Ligája logója garancia az érdeklődésre. (Fotó: Getty Images)

Tíz élő labdarúgó BL-közvetítéssel jelentkezett a Sport TV szeptember 17-19. között. Olyan sztárcsapatok rangadóit szurkolhatták végig a nézők, mint a Barcelona, a Real Madrid, a PSG, a Juventus, a Leverkusen, a Dortmund vagy a Bayern München. Több meglepetéseredmény is született, de a Bayern München például történelmet írt, BL-rekordot döntött a Dinamo Zagreb ellen szerzett 9 góljával. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában (szept.17-19.) összesen közel 900 ezer néző kapcsolt oda a Sport1-en és a Sport2-n közvetített 10 meccsre.

A Sport TV legnézettebb élő közvetítése az első BL-körből a csütörtöki Monaco – Barcelona találkozó volt, amely a Sport2 eddigi legmagasabb nézettséget hozó 2024-es közvetítése is egyben.  A csütörtök egy különleges este volt nem csak a magyar nézők, de a Barcelona szurkolói számára: A katalán klub kézilabdacsapata a labdarúgókkal egyi időben lépett pályára az OTP-Bank-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában (a Szeged mindössze egy góllal kapott ki a BL címvédőjétől). Ez utóbbi meccset a Sport1 közvetítette. Az egy idősávba eső kézilabda és labdarúgó BL-meccsek idején (20:42-től 22:57-ig) a kábelcsatornákat nézve a Sport TV (Sport1 + Sport2) érte el a legnagyobb közönségarányt a teljes lakosságot nézve (A4+). A kiemelten fontos célcsoportnak számító 18-49 éves férfiak (M 18-49) körében 11,2 százalékos volt a Sport TV (Sport1 + Sport2) közönségaránya, és a szabadon fogható csatornák közül is csak egy előzte meg.

A következő kör BL-közvetítései:

A labdarúgó Bajnokok Ligája második körét október 1-2. között rendezik. A Sport1 és a Sport2 a két nap során nyolc mérkőzést közvetít majd élőben. Ezeken láthatjuk a Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felállú Lipcsét a Juventus ellen, továbbá a Barcelona, a Milan, a Leverkusen és a Real Madrid soron következő találkozóját is.

A második kör menetrendje:

Október 1.

VfB Stuttgart – Sparta Praha: 18:30, Sport1 (élő)

Salzburg – Brest: 18:30, Sport2 (élő)

Barcelona – Young Boys: 20:45, Sport1 (élő)

Leverkusen – Milan: 20:45, Sport2 (élő)

Október 2.

Sahtar – Atalanta: 18:30, Sport1 (élő)

Girona – Feyenoord: 18:30, Sport2 (élő)

Lille – Real Madrid: 20:45, Sport1 (élő)

RB Leipzig – Juventus: 20:45, Sport2 (élő)