10 élő BL-közvetítés a Sport TV-n a címvédővel és sok-sok sztárcsapattal • SportTV

10 élő BL-közvetítés a Sport TV-n a címvédővel és sok-sok sztárcsapattal

2024. 09. 16. 12:55    
Olvasási idő: 3 perc

Szeptember 17-19. között háromnapos lesz a Bajnokok Ligája nyitófordulója. A Sport1 és a Sport2 összesen 10 mérkőzést közvetít élőben az első körből. Ezeken látható lesz például a címvédő Real Madrid, az ezüstérmes Dortmund, továbbá a Juventus, a Bayern München, a PSG, a Leverkusen és a Barcelona is.

Ezért a trófeáért küzd mindenki. Zidane játékosként és edzőként is megnyerte. (Fotó: getty Images)

Különlegesen kezdődik a Bajnokok Ligája, hiszen három nap alatt rendezik meg az első fordulót. A Sport TV-n minden lehetséges meccsidőpontban látható lesz élő közvetítés ebben az időszakban,

összesen 10 találkozó kerül képernyőre a Sport1-en és a Sport2-n.

Már rögtön a szezon egyik nyitómérkőzésén pályára lép egy igazi nagyágyú, a kilencszeres BL-döntős Juventus a PSV ellen játszik (Sport1, 18:30). Az olasz-holland derbi után máris láthatjuk a címvédő (és rekordot jelentő 15 BL-trófeát birtokló) Real Madridot, amely hazai pályán a német bajnokság ezüstérmesét, a VfB Stuttgartot fogadja (Sport1, 20:45) a Santiago Bernabéuban. Ezzel a találkozóval egy időben az Allianz Arénát kapcsoljuk, a 6-szoros BL-győztes Bayern Münchenhez a Dinamo Zagreb látogat.

A szerdai játéknapon a 2024-es ezüstérmes Borussia Dortmund is bemutatkozik, ráadásul a sorsoláson második kalapban helyet kapó belga FC Bruges-zsel hozta most össze a sors (Sport2, 20:45). A francia bajnok PSG-re az első körben a spanyol meglepetéscsapat és BL-újonc, Girona vár, a Parc de Princes-ben.

Csütörtökön a Bundesligát veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen és a Feyenoord kiválónak tűnő mérkőzésével indul a BL-program (Sport2, 18:30). Utána egy izgalmas francia-spanyol párharcot szurkolhatunk végig, amelyen a Monaco és a katalán gigaklub, a Barcelona csap össze (Sport2, 20:45).

Nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy kedden a Young Boys – Aston Villa (Sport2, 18:30), szerdán pedig a Bologna – Sahtar (Sport1, 18:30) és Sparta Praha – Salzburg (Sport2, 18:30) mérkőzések is láthatóak lesznek.

Az esti mérkőzések lefújása után minden játéknapon megnézhetjük az aznapi összes BL-találkozó összefoglalóját. A stúdióban Bognár György, Faragó Richard, Feczesin Róbert, Hegyi Iván, Holczer Ádám, Méhes Gábor és Nyilasi Tibor tűnik majd fel szakértőként, ők elemzik ezeket a három nap során. A műsorvezetői székben kedden és csütörtökön Takács Rita, szerdán pedig Petur András foglal majd helyet. A 10 mérkőzést Bartha Zoltán, Faragó Richard, Fülöp László, Fülöp Marcell, Méhes Gábor és Petur András kommentálja majd.

Amennyiben valaki kíváncsi arra, hogy a Sport TV kollégáinak milyen sztorijai vannak a Bajnokok Ligájával kapcsolatban, azok számára készítettünk egy videósorozatot, amelyben Takács Rita, Faragó Richard, Fülöp László, Holczer Ádám, Méhes Gábor és Petur András mesélt nekünk. Van, akit mentett meg Juventus-játékos, olyan is, aki talált már titkos alagutat egy stadionban és olyan is, akit egy egész csapat mezben várt egy vasútállomáson, amikor hazaért egy közvetítésről. 

Aki pedig továbbra sincs tisztában azzal, pontosan hogyan néz ki a megreformált Bajnokok Ligája lebonyolítása, annak Petur András készségesen elmagyarázza ebben a videóban.

Az első forduló menetrendje:

Szeptember 17., kedd:

Juventus – PSV (előtte a játéknap felvezetése): 17:00, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Young Boys – Aston Villa: 18:30, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Real Madrid – VfB Stuttgart (majd a játéknap összefoglalója): 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Bayern München – Dinamo Zagreb: 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Szeptember 18., szerda:

Bologna – Sahtar (előtte a játéknap felvezetése): szeptember 18., szerda 17:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Sparta Praha – Salzburg: szeptember 18., szerda 18:30, Sport2 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

PSG – Girona (majd a játéknap összefoglalója): szeptember 18., szerda 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

FC Bruges – Dortmund: szeptember 18., szerda 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Szeptember 19., csütörtök:

Feyenoord – Leverkusen (előtte a játéknap felvezetése): 17:00, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Monaco – Barcelona (majd a játéknap összefoglalója): 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Petur András

A szeptember hónap mindig páratlan izgalmakat tartogat a Sport1 és Sport2 csatornák nézőinek. Ezért is remek hír, hogy a hónap folyamán több TV szolgáltató kínálatában előfizetési csomagtól függetlenül valamennyi előfizető számára elérhetővé válnak az AMCNI sport csatornái. Míg a Direct One előfizetői és az AH Média mindigTV nézői számára mind a Sport1, mind pedig a Sport2 elérhető lesz, úgy AH Média mindigTV PRÉMIUM Alapcsomaggal rendelkező előfizetőknek, a Magyar Telekom valamennyi IPTV és műholdas előfizetője – a Közszolgálati díjcsomaggal rendelkező előfizetők kivételével –, valamint a Vidanet digitális kábeltévé-előfizetői számára a Sport2 válik elérhetővé. A Magyar Telekomnál ebben a hónapban a Sport2 a saját programhelye (48.) mellett bónuszcsatorna (EPG 7.) néven is elérhető mind az IPTV, mind pedig a Telekom TV előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára (kivétel: Közszolgálati díjcsomaggal rendelkező előfizetők). A csatornanyitások pontos részleteiről további információ a szolgáltatóknál érhető el.