BL-döntő „visszavágó” és dán házi rangadó • SportTV

BL-döntő „visszavágó” és dán házi rangadó

2024. 09. 15. 10:31    
Olvasási idő: 2 perc

A legutóbbi döntő visszavágójára már a 2. körben sor kerül, csak éppen Budapest helyett Ludwigsburg lesz a helyszín. Ugyanabból a csoportból mutatjuk a dán-dán házimeccset is, felvételről meg egy román–norvég csatát. S persze nem maradhat el a szokásos elemző-beszélgető stúdióműsorunk sem.

Kelly Dulfer júniusban még a Bietigheim – ma Ludwigsburg – mezét visltöze az M?VM Dome-ban. Vasárnap már a Győrét fogja az Audi Arénában (Fotó: gyorietokc.hu)

LUDWIGSBURG–GYŐR (B-csoport)

Legutóbb júniusban az MVM Dome-ban találkoztak, akkor még a mai Ludwigsburg Bietigheim néven szerepelt. Azt a csatát a magyar rekordbajnok 30–24-re nyerte meg, megszerezvén hatodik BL-győzelmét.
A német együttes csak 22 gólt szerzett az első fordulóban, ez mindössze kettővel több, mint a Győr elleni korábbi negatív rekordja 2021-ből. A győriek kapusa, Sandra Toft védte a második legtöbbet az egész első versenynapon, 12-t, amellyel 38.7%-os védési hatékonyságot produkált:
Az ETO mind az öt eddigi találkozóját megnyerte a német klub ellen (persze, az még a régi nevén szerepelt), átlagban 7.4 góllal többet szerezve ellenfelénél.
A győriek klubhonlapja „természetesen” a holland válogatott Kelly Dulfert kérdezte meg a meccs előtt, aki az előző három évet az ellenfél csapatában játszotta végig.

„Nagyon várom már a mérkőzést. Mindig különleges érzés a korábbi csapatod ellen játszani. Jó lesz visszatérni abba az arénába, ahol három évig játszottam, és találkozni az emberekkel, de nehéz mérkőzésre számítok. Jó csapatuk van, és az előző kiírásban egymás ellen játszottuk a Bajnokok Ligája döntőjét, szóval mindenkinek különleges meccs lesz. Úgyhogy meglátjuk, de szerintem izgalmas lesz. Az előző mérkőzéseken azt hiszen megmutattuk, hogy rendkívül jó a védelmünk, és ha így védekezünk, abból gyors gólokat tudunk szerezni. Ugyanakkor ezeken a találkozókon akadtak olyan periódusok, amelyekben elvesztettük a fókuszt, és különösen az Esbjerget hagytuk felzárkózni. Ebből tanulnunk kell, és nem szabad lehetőséget adni az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a meccsbe” – mondta a 30 éves kiváló balátlövő, aki eddigi két BL-csapatában a koppenhágai KB-ben és a németek színeiben 2020 óta összesen 174 BL-gólt szerzett.
Az EHF BL-honlapja a győriek svéd edzőjét, Per Johanssont idézi: „Nagyon jól felkészülünk erre a Ludwigsburg elleni meccsre. Júniusban játszottunk velük az EHF Bajnokok Ligája döntőjében, és tudjuk, hogy vannak nagyszerű tulajdonságaik. Ezen a pályán is nehéz játszani, így nehéz lesz számunkra. Fizikailag erős Ludwigsburgra számítok, erre fel kell készülnünk, és fel fogunk készülni. – mondta a címvédő mestere

ODENSE–ESBJERG (B-csoport)

A dán házi ütközetet jelölt az európai szövetség a Hét mérkőzésének (MOTW) korábban.
Az esbjergiek minimálcélja, hogy elkerüljék első kétvereséges rajtjukat a csúcskupában, miután az első körben Győrben kikaptak a címvédő ETO-tól 28–26-ra. Az Odense megnyerte az idény első négy mérkőzését három különböző sorozatban, azaz kiváló formában van. A 2022–23-as idény gólkirálya, Henny Reistad jelenleg is az Esbjerg legeredményesebb játékosa, 15 gólt szórt a Győrnek a vesztes rajton. A jobbátlövő norvég Nora Mörknek két gólra van szüksége, hogy ő legyen a hatodik játékos a BL történetében, aki a 900 gólos határt.
A két együttes először vív európai kupatalálkozót számtalan hazai találkozás után. Legutóbbi tíz összecsapásukból 8-at az Esbjerg nyert meg, két szezonnal ezelőtt éppen az Odense elleni bajnoki döntőben szerezte meg a honi aranyérmet Mindkét fél nyert a múlt héten a dán pontvadászatban, az Esbjerg 31–26-ra győzte le az Aarhust, az Odense 35–18-ra verte „tönkre” a múl héteb a Fradu i ellen a BL-ben is 9 góllal alulmaradó NFH-t.

„Mindig különleges egy másik dán csapattal találkozni a Bajnokok Ligájában, igazi presztízse van  ezeknek a meccseknek. Természetesen nehéz lesz, de miénk a hazai pálya előnye, ami segít nekünk, mert tudjuk, hogy az Odense megpróbálja berúgni az ajtót” – vélte Marit Rösberg Jacobsen, az Esbjerg klasszis jobbszélsője.

 NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, 2. forduló. Sport1 13:15 HB Ludwigsburg–Győri Audi ETO KC  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Odense Handbold–Team Esbjerg (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea);); Sport1 19:00 CSM Bucuresti–Storhamar (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)
Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)