Két műtét között menetel Van Gerwen • SportTV

Két műtét között menetel Van Gerwen

2024. 09. 15. 08:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael van Gerwen egészségügyi problémáktól hátráltatva is bejutott a World Series of Darts Finals negyeddöntőjébe, ahol a világbajnoki címvédő Luke Humphriesszel találkozik.

Michael van Gerwen egy feledhető (Jonny Clayton ellen 6-4, de csak 86.26-os átlag) és egy remek (Danny Noppert ellen 6-3, méghozzá 106.17-es átlaggal) produkcióval foglalta el a helyét a World Series of Darts Finals amszterdami negyeddöntőjében. A kettő között meg elbeszélgetett a De Telegraaf című lap munkatársával, akivel érdekes információkat osztott meg. Hogy például milyen egészségügyi kihívásoknak kellett és majd kell még megfelelnie.

„Az első nap végig rosszul éreztem magam. A hazai közönség előtt amúgy is mindig extra nyomást helyezek magamra, de most még egy operáció utóhatásaival is meg kellett küzdenem. Volt egy fogműtétem… Mindenkinek, aki már átesett egy gyökérkezelésen, annyit üzennék, hogy az kisfiúknak való műsor volt ahhoz képest, amin most keresztülmentem… – jegyezte meg Van Gerwen, aki csak közvetlenül a meccs előtt távolította el magáról az állát védő gumiszalagot. – Elképesztően kényelmetlen, de muszáj hordanom.”

Hamarosan pedig jönnie kell az újabb orvosi beavatkozásnak, miután kiderült, a térdében porcsérülést diagnosztizáltak. Már csak a műtét időpontja a kérdéses – a sűrű versenynaptár miatt. Ha eltekintünk a kevésbé rangos versenyektől, az év végéig akkor is ott szerepel a naptárban még a World Grand Prix (október 7-13.), az Eb (október 24-27.), a Grand Slam of Darts (november 9-17.), a Players Championship Finals (november 22-24.) és a világbajnokság (december 15.-január 3.). Ezeket a Sport TV nem hagyja ki, de MvG sem szeretné…

A Sport2-n vasárnap 13 órától a negyeddöntőket, 19 órától pedig az elődöntőket és a döntőt közvetítjük a World Series of Darts Finalsról.