A Fradi-cél a százszázalékos folytatás • SportTV

A Fradi-cél a százszázalékos folytatás

2024. 09. 14. 11:13    
Olvasási idő: 2 perc

A múlt heti érdi sikert megduplázná az FTC a BL második játéknapján, mellette mutatjuk a francia klasszicsapat, a Metz küzdelmét is a három román együttes egyikével, a mindössze nyolc éve alapított beszterceiekkel. Mindkét meccset az A jelű nyolcasban játsszák.

Mennyivel jut közelebb a félezer BL-gólhoz Klujber Katrin szombaton Érden? (Fotó: fradi,hu)

FTC–PODRAVKA (A-csoport)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria második győzelmét aratná, az egy év után az elibe viszatérő horvát bajnok meg elkerülné a második vereséget – ez az Érd Aréna délutáni meccsének célrezüméje. A magyar bajnok az elspő kör legnagyobb különbségű győzelemét aratva egy forduló után az élen áll az A jelű nyolcasban, a kaproncai hölgykoszorú szoros, egygólos vereséget szenvedett otthon a „szomszéd” szlovén rangelső Krimtől.
A Fradi legjobb gólszerzője az újonnan érkező Darja Dmitrijeva volt 6 találattal a dánok ellen, Katarina Prendza pedig hétszer volt eredményes az ennek ellenére 24–23-as vereséget szenvedő együttesében.
A Podravka legutóbbi BL-sikerét még 2022-bn érte el, amikor a csoportkörben 29–22-re legyőzte a Buducsnoszt BEMAX-ot, a Fradi meg 12 esztendeje, a 2012–13-as idényben indította legutóbb két győzelemmel BL-menetelését.
Ez lesz a két együttes 11. találkozása a BL-ben, a Fradi az eddigi 10 találkozóból kilencet megnyert.
Mindketten megnyerték legutóbb bajnokijukat, az FTC a Mosonmagyaróvárnál 29–23-ra, a Podravka a zágrábi Lokomotivánál 39–23-ra bizonyult jobbnak.
„Nem számítok egyszerű hatvan percre, hiszen a Podravka megmutatta az első meccsein, hogy komoly játékerőt képvisel, mi pedig még nem szoktunk össze teljesen, hullámzó a teljesítményünk a meccsek közben is Lépésről lépésre javulunk, és nagy könnyebbség, hogy ebben az időszakban hazai pályán játszhatunk, mindig jobb a szurkolóink előtt!” – nyilatkozta klubhonlapjának Klujber Katrin, aki, ha hinni lehet az EHF statisztikáinak, eddig 488 gólt szerzett ez első számú európai kupaküzdelemben.

METZ–GLORIA (A-csoport)

A Metz nehezen kezdte a szezont, az első körben csak egy pontot szerzett a Storhamar ellen (29–29), a Gloria viszont a román házi csoportrangadón  négygólos, 30–26-os sikert aratott a 2016-os BL-győztes (csak azt tudnánk feledni…) bukaresti CSM ellen. A Gloria brazil kapusa, Renata De Arruda volt posztja legjobbja az első játéknapon, 15 védéssel, 42%-os hárítási hatékonysággal. A Metz hőse Léne Grandveau volt a norvégok ellen, csapat utolsó négy találatából hármat ő jegyzett.
A két csapat első ízben mérkőzik meg az európai kupaporondon. A Gloria eddig jól zsrepelt francia csapattal szemben – 2023–44-ben egyszer nyert, egyszer remizett a Neptunes de Nantes-tal –, a Metz 217 BL .eccset játszott három román csapattal (CSM és Rapid Bucuresti, Ramnicu Vilcea) 9 győzelem, 4-4 döntetlen és vereség összmérleggel. Mindkét csapat nyert legutóbbi bajnokiján, a Metz a Toulont, a Gloria – a BL után otthon is rangadün a szintén BL-együttes Rapidot múlta felül.
„Ez az első hazai Bajnokok Ligája-meccsünk a szezonban, és a storhamari csalódás és az utolsó pillanatokban elért döntetlen után is szeretnénk jól szerepelni. Ismét egy csúcsminőségű csapattal kell megküzdenünk, a legutóbbi EHF-kupa második helyezettjével, amely jól teljesít a bajnokságban, és rendkívüli formában van. Nagyon jó csapat, nagyon jó formában érkezik az Arènes-be” – értékelt Emmanuel Mayonnade, közel húsz éve regnáló Metz-edző, akinek a hírek szerint ez lesz az utolsó idénye a lotaringiai csapat élén.
„Kemény meccs lesz. Van tapasztalatuk ezen a versenyen, de szeretnénk bizonyítani, hogy megérdemeljük, hogy itt legyünk, és remélem, hogy lesz még egy győzelmünk a Bajnokok Ligájában” – reménykedett Renata De Arruda, az első BL-játéknap első számú kapusa, a beszterceiek hálóőre.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, 2. forduló. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–Podravka Koprivnica (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Metz Handball–CS Gloria 2018 BN (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)