Magyar-német szuperrangadókkal indul a férfi kézilabda BL a Sport TV-n • SportTV

Magyar-német szuperrangadókkal indul a férfi kézilabda BL a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2024. 09. 11. 12:07    
Olvasási idő: 2 perc

Fantasztikus hír a magyar kézilabdaszurkolóknak, hogy nyáron nagyon sokat erősödött a Veszprém HC és az OTP Bank-Pick Szeged kerete, így reményeink szerint eredményes szezon vár rájuk. A két magyar sztárcsapat minden mérkőzését élőben közvetíti a Sport1 a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából, emellett további BL-rangadók is képernyőre kerülnek. A Szeged és Veszprém szeptember 12-én kezdi meg szereplését a sorozatban.

Bánhidi Bencére és Ligetvári Patrikra is nagy csaták várnak. (Fotó: Peka Roland / handballveszprem.hu)

Világsztár játékosok és edzők döntöttek úgy 2024-ben, hogy Magyarországra, a Veszprém HC-hoz, illetve az OTP Bank-Pick Szegedhez igazolnak. Ennek köszönhetően mindkét csapat rengeteget erődösödött a nyáron. Két igazi topcsapatunk van, és reális forgatókönyv, hogy remek eredményekkel zárják majd az új szezont. Érdemes lesz minden meccsüket követni, mert számtalan nagy csatát ígér a következő pár hónap.

OTP Bank-Pick Szeged

Azt tudta minden szegedi szurkoló, hogy a kedvenc csapatuk életében hatalmas változást hoz majd a 2024-es nyár. Az előző szezonban ideiglenesen – a mostani edzői stábban is dolgozó – Kárpáti Krisztián irányította a kékeket. Az új vezetőedző a svéd Michael Apelgren tőle vette át a stafétabotot, és vele tart a háromszoros BL-győztes korábbi szegedi legenda, Jonas Källman is. A játékosok közül Tobias Thulin a GOG-tól, Janus Smarason a Magdeburgtól, Magnus Röd a Kolstadtól, Lazar Kukic a Dinamo Bukarestből, Jérémy Toto a Nantes-ból, William Bogojevic pedig a Bjerringbro-Silkeborgtól igazolt Szegedre. Az új edzőpáros célul tűzte ki a bajnoki címet és a kupagyőzelmet, és a BL-ben sem ’’csak’’ a csoportból való továbbjutásra hajtanak. Már az első fordulóban nagyon komoly erőpróba vár rájuk, hiszen a német bajnok és az előző FINAL4-ban szereplő Magdeburg látogat a Pick Arénába. A németek mellett a Barcelona, a Nantes, az Aalborg, a Kielce, az RK Zágráb és a Kolstad került egy nyolcasba a szegediekkel.

Az első három forduló:

OTP Bank-Pick Szeged – Magdeburg: szeptember 12., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Barcelona – OTP Bank-Pick Szeged: szeptember 19., csütörtök 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

OTP Bank-Pick Szeged – Nantes: szeptember 26., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Veszprém HC

A Veszprém HC egy igazi edzőlegendát választott új szakvezetőnek, a háromszoros BL-győztes Xavi Pascual személyében. A spanyol szakemberrel szeretné megnyerni első BL-trófeáját a bakonyi klub, amely 2014 óta hétszer jutott el a kölni Final Fourba, és amelynek összesen négy elveszített BL-döntője van eddig. A játékoskeret erőssége alapján erre meg is van az esély. A háromszoros BL-győztes horvát irányító, Luka Cindric nevére sok kézilabdabarát felkapja a fejét, és idén nyártól ő is a Veszprém mezében játszik, ahogyan honfitársa, Nikola Grahovac megszerzése is nagy segítség lehet. Az EHF szakértői szerint a veszprémiek tudása megvan, és ők lehetnek a címvédő Barcelona legfőbb kihívói, ezért kerültek a hivatalos erősorrend második helyére.  Az első játéknapon a német fővárosba látogatnak Ligetvári Patrikék, hogy a Füchse Berlin ellen kezdjék el a BL-idényt. A folytatásban a PSG, a Sporting, a Wisla Plock, a Fredericia, a Dinamo Bukarest és az Eurofarm Paliszter vár rájuk a csoportban.

Az első három forduló:

Füchse Berlin – Veszprém HC: szeptember 12., csütörtök 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Veszprém HC – PSG: szeptember 19., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Sporting – Veszprém HC: szeptember 25., szerda 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024-25-ös menetrendje:

Csoportkör: 

szeptember 11-től március 6-ig (játéknapok: szerda és csütörtök) – 28 magyar érdekeltségű mérkőzés

Egyenes kieséses szakasz:

március 26-tól május 1-ig

FINAL4:

június 14-15., Köln

A Sport TV a 2024-25-ös szezonban is exkluzívan közvetíti a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseit, ahogyan majd a magyar érdekeltségű Európa Liga-találkozókat is.