Javítóvizsga, újra cseh vitézekkel • SportTV

Javítóvizsga, újra cseh vitézekkel

2024. 09. 07. 09:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Negatív rekorddal indított a Fehérvár a hoki BL-ben, az első kör legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a legutóbbi cseh idényben bajnoki döntős, előtte alapszakaszgyőztes Dynamo Pardubicétől. Nem sokkal könnyebb rivális következik: az ugyanabban a ligában rájátszásban elődöntős, körmérkőzésben második Sparta Praha.

A Sparta ellen több kell a pardubicei meccsen mutatottnál (Fotó: www.fehervarav19.hu)

A hoki már megelőzte a focit. No nem a népszerűségben, hanem a BL lebonyolításának reformjában. Amit labdarúgásban még csak tanulgatunk, azt a jégkorongozók már egy teljes idényben végig vitték: csoportok helyett sok csapatos (itt 24) főtábla, különböző ellenfelekkel (itt 6-tal) játszott alapszakasz, majd kuparendszerű rájátszás. Itt is maximált az egy országból lehetséges ellenfelek száma – kettő. Az AV19 pechére a magyar élcsapat már az első kettőre megkapott két cseh riválist, igaz, a svédekből vagy a finnekből sem lett volna leányálom egy „induló dupla”…
Hogy hasonlítani lehessen az ellenfeleket, a csütörtökit és a szombatit egymáshoz: a Sparta az alapszakaszban az előző idényben tíz ponttal elmaradva lett második a Pardubice mögött, majd a rájátszás elődöntőjében 4–2-es összesítéssel kapott ki az Ocelári Trinectől, amely a fináléban 4­–3-ra múlta felül a Pardubicét.
A remény tehát Pardubice urán Prágában az O2 Arenában egy szorosabb csata, s persze az első gól(ok) megszerzése a BL-ben.
Hajrá, Fehérvár!

JÉGKORONG. Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló. HC Sparta Praha–Fehérvár Alba Volán 19 (kommentátor: Haraszti Ádám,)