A Sport TV-n nyerheti meg idénybeli első trófeáját a Veszprém • SportTV

A Sport TV-n nyerheti meg idénybeli első trófeáját a Veszprém

2024. 09. 04. 09:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Magyarországon a Sport TV közvetíti a férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, amelyen a magyar bajnok Veszprém HC is részt vesz.

Újabb sorozattal bővül a Sport TV kézilabdás portfoliója. A csatorna eddig is élőben közvetítette mindkét nemnél a Bajnokok Ligáját, valamint az Európa-ligát, a bajnokságok közül a német Bundesliga mellé 2024 őszétől csatlakozott a spanyol Liga Asobal, most pedig itt a gyűjtemény legújabb darabja. A szeptember 27. és október 3. között Egyiptomban sorra kerülő férfi klubvilágbajnokságot ugyanis a Sport TV platformjain lehet élőben nyomon követni.

A korábban IHF Super Globe névre hallgató eseményen 2015 után másodszor vesz részt a Veszprém HC. Az Építők bemutatkozásképp ezüstérmet nyert Katarban, aligha bánná bárki is, ha másodjára egy fokkal feljebb lépne a dobogón. A kilenc csapatot három darab hármas csoportba osztották be, a magyar bajnok a brazil Taubaté és az egyiptomi Zamalek mellé került. A dél-amerikaiakkal szeptember 28-án, a rendező ország (egyik) képviselőjével egy nappal később találkozik – a két győzelem, illetve az ezzel járó továbbjutás reményében. Az elődöntőket október 1-jén, az éremmeccseket október 3-án rendezik. Európát a Veszprém mellett a Bajnokok Ligája legutóbbi két győztese, a Magdeburg (2023) és a Barcelona (2024) képviseli.

Az új edző, Xavi Pascual addigra már három nemzetközi tétmeccsen is tesztelheti, hol tart a csapatépítésben, hiszen a Veszprém szeptemberben sorrendben a Füchse Berlinnel, a PSG-vel és a Sportinggal is találkozik a Bajnokok Ligájában. (Mindhárom mérkőzést élőben közvetítjük a Sport1-en.) Addigra azért valami kiderül abból, miképp halad főképp a védekezés átalakítása, illetve az új játékosok (Luka Cindric, Nikola Grahovac, valamint az ifiből felhozott Végh Bálint) integrálása.

A Veszprém HC tervezett mérkőzései a klubvilágbajnokságon. Szeptember 28., szombat, 14:00: Veszprém HC-Taubaté. Szeptember 29., vasárnap, 16:30: Zamalek-Veszprém HC. Az október 1-i és 3-i mérkőzés tétje, illetve időpontja a csoportkör, majd pedig a keddi meccsek eredményétől függ.