„Felkészülési tétmeccs” a selejtező harmadik helyéért • SportTV

„Felkészülési tétmeccs” a selejtező harmadik helyéért

2024. 09. 01. 12:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A pozsonyi jégkorong olimpiai selejtezőn a szlovákok és a kazahok ki-ki rangadót vívnak a miláni helyért. A másik csatának inkább csak presztízsértéke van – nekünk az építkezésben, a jővő évi elit-vb-re készülésben lehet fontos állomás az osztrákok elleni csata.

A szlovákoknak is ütöttünk három gólt – hátha az osztrákok ellen is sikerül… (Fotó: mjsz.hu)

Bár az osztrákok ellen is negatív a magyar csapat örökmérlege. Am a különbség nem olyan nagy a két együttes között. Tavaly március 22-én a legminimálisabb volt – egy sikeres rávezetésnyi. Az elit vb-n maradást ugyanis éppen a „sógorok” elleni ki-ki rangadó döntötte el, amelyen hátrányból egyenlítettek a mieink, és csak a rávezetéses szétlövésben maradtak alul.
Ráadásul az elmúlt évtizedben 13 egymás elleni meccsből 7-et (!) is amagyar együttes nyert meg, igaz mindet „csak” barátságos (felkészülési) találkozón a két igazi tétmeccsen, a 2017-es kijevi divízió 1/A-s vb-meccsen (1–3) és a már említett tamperei ki-ki csatán az ellenfél örülhetett a végén.
A vasárnapi küzdelem formailag, hivatalosan tétmeccs lesz, igazi tartalmát tekintve kőkemény felkészülési találkozó. S azokból, ugye, 2015 óta mi voltunk-vagyunk fölényben. Maradjon ez így Pozsonyban is!
(Csak a szakmai teljesség kedvéért: mivel mindkét csapat kikapott a kazahoktól és a szlovákoktól is, a gólkülönbségnek nincs jelentősége – amelyik csapat nyer, azé a selejtező torna harmadik helye.)

JÉGKORONG OLIMPIAI SELEJTEZŐ, D-csoport, Pozsony. Sport1 13:30 MAGYARORSZÁG–Ausztria (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szélig Viktor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Ancsin János)