A Sport TV közvetíti a hokiválogatott olimpiai selejtezőtornáját • SportTV

A Sport TV közvetíti a hokiválogatott olimpiai selejtezőtornáját

2024. 08. 27. 10:48    
Olvasási idő: 2 perc

A magyar jégkorong-válogatott nagy tettre készül. Olimpiai selejtezőtornát vív a 2026-os olimpián való szereplésért, amelyen Ausztria, Kazahsztán és Szlovákia lesz a mieink ellenfele. A Sport TV élőben közvetíti a mérkőzéseket augusztus 29. és szeptember 1. között.

A magyar válogatott Pozsonyban harcolhat majd az olimpiai szereplésért. (Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt)

A 2024-es bolzanói divízió I/A-s világbajnokságon bravúrosan szerepelt a magyar jégkorong-válogatott, amely csoportgyőztesként jutott fel a legjobbak közé. Ennek köszönhetően 2025-ben ott lesz a dán-svéd közös rendezésű elit világbajnokságon. A Sport TV – ahogyan korábban minden évben – 2025-ben is élőben közvetíti majd a nemzeti csapat minden mérkőzését a vb-ről.

Azonban még 2024-ben vár egy hasonlóan nagy erőpróba a magyar hokisokra: Olimpiai selejtezőtornán vesznek részt Pozsonyban, ahol csupa A-csoportos ellenfél ellen lépnek majd jégre. A házigazda szlovák válogatottat senkinek sem kell bemutatni, hiszen a legutóbbi (2022-es) téli olimpia bronzérmeséről van szó, de Ausztria és Kazahsztán is a nagy vb-n szerepel évek óta folyamatosan. A magyar nemzeti csapat irányítását három hónapja vette át Majoross Gergely szövetségi kapitány, aki célként határozta meg a válogatott és a játékosok közötti kapcsolat helyreállítását. Jó úton halad, és a legjobb bizonyíték erre talán az, hogy a válogatott szereplést korábban lemondó Bartalis István is újra felhúzza a válogatott mezt, és ott lesz a pozsonyi tornán. A kapitány szerint történelmi tett lenne az olimpiára jutás, és bár nem a mieink az esélyesei a tornának, mindent meg kell tenni a győzelemért.

Örömteli hír, hogy

a hokisokra váró kemény is színvonalas erőpróba meccseit élőben meg lehet majd nézni a Sport TV csatornáin.

Csütörtökön Kazahsztán, pénteken Szlovákia, végül vasárnap Ausztria lesz az ellenfél. A mérkőzéseket Engyel István kommentálja, de szakértőként feltűnik majd a torna során Kangyal Balázs, Ladányi Balázs, Szélig Viktor és Szuper Levente is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a hoki-vb után a legfontosabb olimpiai selejtezőt is mi mutathatjuk meg a nézőknek 2024-ben. A feljutásaival immár négyszer írt történelmet a magyar válogatott a Sport TV képernyőjén. Milyen jó lenne, ha az újabb csodára Pozsonyban kerülne sor! Talán nem ez a papírforma, de ez a csapat már számtalanszor megmutatta, képes nagyot alkotni. Az eredményt nem tudjuk garantálni, de azt igen, hogy három nagycsapat lesz az ellenfél, akikkel már csak a 2025-ös világbajnokságra való felkészülés gyanánt is hasznos megmérkőzni” – mondta a jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Az olimpiai selejtezőtorna menetrendje:

Magyarország – Kazahsztán: augusztus 29., csütörtök 13:15, Sport2 (élő); kommentátor: Engyel István

Magyarország – Szlovákia: augusztus 30., péntek 17:15, Sport1 (élő); kommentátor: Engyel István

Magyarország – Ausztria: szeptember 1., vasárnap 13:30, Sport1 (élő); kommentátor: Engyel István