Újabb kézimaratoni, ifi bronzreménnyel • SportTV

Újabb kézimaratoni, ifi bronzreménnyel

2024. 08. 25. 07:19    
Olvasási idő: 2 perc

Egy korosztályos női világverseny zárónapja – magyar éremreménnyel – , egy felnőtt férfitorna két helyosztója és a női BL-győztes tesztmeccs alkotja újabb monstre sportági programunkat, amellyel tíz órában hat meccsen két sportcsatornán igyekszünk néznivalóval kiszolgálni második legnépszerűbb sportágunk elszánt híveit.

Grebenár Mónika jó kapusteljesítménye nélkülözhetetlen lenn a nyári mádodik ifibronzhoz (Fotó: mksz.hu)

AZ U18-AS NŐI VB záró versenynapján utoljára „keltjük” kora reggel nézőinket. 7 órától az 5. helyért zajló német-szerb meccsel kezdünk, 9.15-től következik a számunkra legfontosabb összecsapás, a magyar–francia bronzcsata. Bohus Bea előző U18-as vb-csapata két éve bronzzal jöhetett haza, az edzőnő – és jelenlegi együttese most sem adná alább, medáliával a nyakban, a ridikülben, a sporttáskában tennék meg a közel félnapos repülőutat. A két és fél hetes világbajnokság aranyáért Dánia és Spanyolország korosztályos együttese mérkőzik mg egymással, déli mérkőzéskezdettel.

A HALLEI SO TECH-KUPÁN szombaton igazán csak a Veszprém HC nyújtott meggyőzőnek tűnő teljesítményt, nem kevesebb mint kilenc góllal legyőzve az El-döntős berlini Füchsét. A másik párban viszont a hazai (német) együttes végzett sikerrel, a THW Hiel – amely éppen erre az idényre szorult ki a BL-ből ­– két góllal verte meg a Nantes-ot. Így a harmadik helyért a német fővárosi együttes küzd meg a franciával, a döntőre pedig a Veszprém állhat fel a jelen érzékeny helyzetében minden sikerre különlegesen éhes THW ellen.

A BL-VÉDŐ GYŐR  utolsó, jelentős felkészülési meccse sem maradhat ki a vasárnapi sorból. Az első teljes győri idényének nekifutó Per Johansson vezetésével az Audi ETO szeretne olyan meggyőző játékot mutatni, mint a veszprémi fiúk szombaton Halléban. Az ellenfél roppant rangos együttes, a jelenlegi francia bajnok, az elmúlt három Bl final fourból kétszer résztvevő, 2022-ben bronzérmes, idén 4. Metz Handball lesz.

NŐI U18-AS VB, Csucsou. Helyosztók. Sport1 7:00 Németország–Szerbia az 5. helyért (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita); Sport1 9:15 MAGYARORSZÁG–Franciaország a 3. helyét, Sport1 11:45 Dánia–Spanyolország döntő (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita) .

FÉRFI SO TECH-KUPA nemzetközi torna, Halle. A 3. helyért. Sport2 12:30 Nantes Handball–Füchse Berlin. Döntő, Sport2 15:45 Veszprém HC–THW Kiel (mindkét meccsen kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor).

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS. Sport1 13:45 Győri Audi ETO KC–Metz Handball (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Koprnyik Zsolt, műsorvezető: Ágai Kis András. szakértő: Borsos Attila és Deli Rita),