Exkupagyőztesek mostani tornája • SportTV

Exkupagyőztesek mostani tornája

2024. 08. 23. 11:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ifista lányok mellett a kézilabdás női felnőttcsapatok is képernyőre kerülnek ma a Sport1-en. Debrecenben két héttel a nemzetközi kuparajt előtt olyan rangos felkészülési tornát rendeznek, amelynek mind a négy résztvevője nyert már európai kupát, ketten közülük a BEK/BL-t, a másik kettőből az egyik pedig háromszori kupadöntős is volt a legrangosabb sorozatban.

(Montázs: dvsckezilabda.hu)

A rangsort az eredmények minősége alapján a norvég Vipers vezeti. A kristiansandi alakulat a legutóbbit megelőző három idényben egyaránt elnyerte a Bajnokok Ligáját, az idei negyeddöntőben a Győrtől elszenvedett vereség óta azonban kissé visszaesett, ám hazája bajnokságát sorrendben 7-edszer is megnyerte, így részt vesz a következő kiírásban is, amelynek csoportkörében a Buducsnoszt – és a védő Győr – is ellenfele lesz a csoportkörben. A montenegrói bajnok rangját tekintve a második, két ízben nyert BL-t, igaz, a második is időben már meglehetősen távol van, 9 esztendeje történt. A harmadik tornarésztvevő az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely az egykori BEK-ben 1972-ben, a mai jogutód BL-ben 2002-ben és 2023-ban játszott finálét, igaz, mindháromszor alulmaradt. Megnyerte viszont az egykori KEK-et rekordként háromszor is, valamint az EHF-kupát, a mai El elődjét. S persze cseppet sem mellékesen a magyar bajnokság és kupa védője is egyben.
A torna, hivatalos nevén az 1. Kermann IT nemzetközi torna rendezője, a DVSC Schaeffler is európai trófeagyőztes, méghozzá nem is egyszeres: az EHF-kupát kétszer hódította el, egyszer volt finalista, akárcsak a néhai KEK-ben és az IHF-kupában is.
Szóval, igazi európai sztárcsapatok, sztárjátékosokkal csapnak össze a Hódos Imre Sportcsarnokban . Az elődöntőben a két magyar együttes a két külföldivel küzd meg, szombaton játsszák a torna 3. helyért zajló mérkőzését, majd a döntőt.

1. KERMANN IT NŐI KÉZILABDA TORNA, Debrecen.
Péntek, elődöntő. Sport1 17:45  DVSC Schaeffler–Viper Kristiansand, Sport1 19:45 Buducsnoszt Podgorica–FTC–Rail Cargo Hungaria
(mindkét találkozón kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Köstner Vilmos, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Takács Riröta, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)