Hétvégén a magyar válogatott vb-t nyerne, míg BL-csapataink rangadókat vívnak a Sport TV-n • SportTV

Hétvégén a magyar válogatott vb-t nyerne, míg BL-csapataink rangadókat vívnak a Sport TV-n

2024. 08. 23. 09:37    
Olvasási idő: 2 perc

Az U18-as női kézilabda-válogatott ott van a legjobb négy között a világbajnokságon. Pénteken az elődöntőben Spanyolország lesz a mieink ellenfele. Emellett a Bajnokok Ligájában érintett magyar csapatokra is fantasztikus felkészülési tornák és előkészületi meccsek várnak. Elképesztően színvonalas kézilabdahétvége vár ránk, amely során legalább nyolc magyar érdekeltségű mérkőzést lehet megnézni..

Reméljük, még kétszer ünnepelnek Kínában a magyar játékosok! (Fotó: IHF/kolektiff/Sasa Pahic Szabo/mksz.hu

Hajrá, magyarok!

Szerbia legyőzésével immár ott van a legjobb négy között az U18-as női kézilabda-válogatottunk a kínai korosztályos világbajnokságon. Zsinórban a harmadik U18-as vb-n jött össze ez a bravúr az aktuális korosztályos csapatnak. Magyar idő szerint pénteken koradélután Spanyolország lesz a mieink ellenfele. Mindkét csapat veretlen eddig, így kiélezett csatára van kilátás. A nyertesre vasárnap a Dánia – Franciaország párharc győztese vár majd a döntőben, míg a két vesztesre bronzmérkőzés vár. Azt ugyancsak vasárnap rendezik.

Spanyolország – Magyarország: augusztus 23., péntek 14:30, Sport1 (élő); kommentátor: Petur András

U18-as vb, nők, a 3. helyért: augusztus 25., vasárnap 9:15, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

U18-as vb, nők, döntő: augusztus 25., vasárnap 9:15, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

 

Debrecenben a sztárcsapatok

Való igaz, hogy a Vipers Kristiansand és a Buducsnoszt háza tájáról nem a legjobb híreket hallani mostanában, de ettől még tény, hogy mindkét nagynevű alakulat nyerte már meg korábban a Bajnokok Ligáját. A Vipers utoljára 2023-ban, a Buducsnoszt 2015-ben. Az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett ezt a két külföldi sztárcsapatot is sikerült Debrecenbe csábítani, hogy részt vegyenek a Kermann IT Nemzetközi Kézilabda Tornán. Természetesen a házigazda DVSC Schaeffler teszi teljessé a mezőnyt. A Sport1 a torna mind a négy meccsét (a két elődöntőt, a bronzmérkőzést és a döntőt) élőben közvetíti. Pénteken Bartha Zoltán, szombaton Fülöp Marcell jelentkezik a helyszínről.

DVSC-Schaeffler – Vipers Kristiansand: augusztus 23., péntek 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt: augusztus 23., péntek 19:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A 3. helyért: augusztus 24., szombat 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Döntő: augusztus 24., szombat 19:45, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

A Veszprém Németországban játszik egy mini Final4-t

A Sport TV-n megmutatjuk a nyár egyik legrangosabb kézilabda-klubtornáját, a So-Tech Cupot, amelyen a Veszprém HC mellett a Füchse Berlin, a THW Kiel és a Nantes indul. Nem olyan óriási túlzás mini Final4-nak nevezni a tornát, de az tény, hogy a férfi klubkézilabda négy óriása mérkőzik meg Halléban 2024 nyarán. A magyar bajnok (Veszprém), a német és francia ezüstérmes (Füchse Berlin és Nantes) és egy 2024-es Final4-résztvevő (Kiel) találkozik majd. Amellett, hogy figyelhetjük, hogyan formálja saját képére a Veszprémet az új vezetőedző, Xavi Pascual, még Imre Bencét is megnézhetjük majd új csapata, a Kiel mezében.

Nantes – THW Kiel: augusztus 24., szombat 13:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Veszprém HC – Füchse Berlin: augusztus 24., szombat 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A 3. helyért: augusztus 25., vasárnap 12:30, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Döntő: augusztus 25., vasárnap 15:30, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Győr-Metz az Audi Arénában

Senki sem lepődne meg, ha 2025-ben ez a két csapat vívná majd a BL-döntőt az MVM Dome-ban. Ezzel a mondattal már meg is magyaráztuk, miért nagy dolog, hogy a győri szurkolók már egy előrehozott BL-rangadóval hangolhatnak a szezonra. Az előző kiírás győztese és negyedik helyezettje egyértelműen a legeslegszűkebb elit tagjai a női klubkézilabdában. Győrben mindig a BL-győzelem a cél, de a Metz is erre pályázik évek óta. Ezért nyáron többek között két magyar válogatott játékost, Szemerey Zsófit és Vámos Petrát is szerződtette. A BL-nyitány előtti BL-rangadót a Sport1-en nézhetjük meg Méhes Gábor kommentálásában, közvetlenül az U18-as vb-döntő után.

Győri Audi ETO KC – Metz: augusztus 25., vasárnap 13:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor