A spanyolok ellen az aranykapuért • SportTV

A spanyolok ellen az aranykapuért

2024. 08. 23. 08:36    
Olvasási idő: < 1 perc

A szokásos időrendben zajlik a kínai U18-as női kézilabda-vb-n az utolsó előtti játéknap menete a kínai Csucsouban.

Hat mosolygós győzelmi örömtánc után várjuk a hetediket! (Fotó: mksz.hu)

Kora reggel a 11. helyért zajló találkozót közvetítettük, amelyben Brazília 28–21-re bizonyult jobbnak Montenegrónál. A délelőtt derekán a 9. helyért mérkőzik Norvégia és Csehország együttese.
Délidőben kezdődik a két elődöntő, közülük ez első a dán-francia csata lesz. A másik, a döntőbe jutásért zajló mérkőzés a fontos nekünk, Bohus Bea együttese a spanyolokkal mérkőzik az aranymeccs lehetőségéért.
Mint ismert, a mi csapatunk eddig mind a hat összecsapását megnyerte eddig, a spanyolok mérlege ugyancsak makulátlan eddig. Az első csoportkörben Egyiptomot 37–22-re, Romániát 25–20-ra, Svájcot  25–21-re győzték le, a középdöntő négyesben a IV. csoportban Csehországot 26–19-re, Németországiot 25–21-re múlták felül. A csütörtöki negyeddöntőben a legfölényesebb győzelmet ők aratták, 32–23-ra bizonyultak jobbnak.
Japánnál. A két ország közül az ibériai javít nagyobbat az előző korosztály eredményénél, két évvel ezelőtt az akkori U18-as világbajnokságon Spanyolország csak a 17. lett, a mieink, ugyancsak Bohus Bea kapitányságával a bronzérmet szerezték meg.

KÉZILABDA NŐI U18-VB, Csucsou. Sport1 9:45 Norvégia–Csehország a 9. helyért (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt); Sport1 12:00 Dánia–Franciaország elődöntő (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Kopornyik Zsolt);  Sport1 14:30 MAGYARORSZÁG–Spanyolország elődöntő (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita)