Javítanak az angolok Új-Zélandon? • SportTV

Javítanak az angolok Új-Zélandon?

2024. 08. 17. 02:31    
Olvasási idő: 2 perc

Ki tudja, miért, de a World Series of Darts új-zélandi állomásán a sportág tanítómesterei, az angolok jóval alacsonyabb százalékban nyernek, mint a világjáró sorozat többi állomásán. Az eddigi 9-ből 2 győzelem csak 22.2 %-os győzelmi rátának felel meg, míg az összen 63-ból 19 siker összességében csaknem 30%-os arányszám.

Sikerül-e Crossnak a nagy MVG nyomdokaiba lépni Hamiltonban? (Fotó: pdctv.com)

Szombaton a negyeddöntős mezőny fele angol lesz, köztük három az egyéni világbajnok, a negyedik pedig mindenki szerint inkább előbb, mint utóbb az lesz.
A pénteki versenynap éppen úgy zajlott, ahogy a WSD-tornák rend szerint: a PDC-csapat majd nem mindegyik, vagy mindegyik meccset megnyert – ez alól csak a holland rendezés a kivétel. Most is a „világválogatott” lenullázta a zömmel új-zélandiakból, egy-két ausztrállal felálló helyi erőket. Az egyetlen igazán szoros csata színausztrál ütközet  volt, Damon Heta döntő szettben, 6–5-re verte meg három évvel ezelőtti csapatvilágbajnok társát, Simon Whitlockot. Az ő esetükben formális volt, ki kerül a sztárcsapatba, hiszen Whitlock például egyéni vb-döntőt is játszott, igaz több mint egy évtizeddel ezelőtt.)

A szombati negyeddöntős fázist Luke Littler nyitja – aki a WSD ajtaját is úgy berúgta újoncként, mint a Premier League-ét, többek közt 9 nyilast is dobva nyerte meg az évad és az ő első viadalát Bahreiben. A múlt héten is jól játszott, egészen a döntőig, amikor afféle „blackouttal” 8–1-re alulmaradt Gerwyn Price-tól.
A tinizseni Hamiltonban Van den Berghgel játszik az elődöntőért, ezt követi két tiszta világbajnokcsata. Az idei világbajnok Luke Humphries a 2023-as vb-győztes Michael Smith-szel csap össze – a világelső egy hajszállal esélyesebb kiegyensúlyozottabb formája miatt.
Price és Wright – az ő vb-címük is egymást követő években született – sokadik összecsapásából a megelőző egy hete Wollongongban volt, az elődöntőben a walesi döntő szettben győzte le a skótot, akinek felfelé ível a formája.
A záró negyeddöntő a már dicsért Heta és a címvédő Robb mérkőzése. Az angolnak valahogy illik a World Series – az utcahosszal vezető  Van Gerwen (21 győzelem) és Taylor (8 siker), valamint Gary Anderson (6) , Price (5) mügütt ötödik – az angolok közül második – az örökranglistán. Ráadásul MVG-n kívül senki sem védte meg b0mát Aucklandban, illetve Hamiltonban, ő lehet a második.
Szóval, remek utolsó előtt döntős nap várható a WSD-n; a sorozat az amszterdami AFAS Arenában fejeződik be a szeptember közepi kétnapos fináléval.

Kapcsolódó

ÚJ-ZÉLANDI MESTEREK TORNÁJA, A MÁSODIK NAP PROGRAMJA

Negyeddöntő
Luke LITTLER
(angol, 1. kiemelt)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga)
Luke HUMPHRIES (angol, 4.)–Michael SMITH (angol)
Gerwyn PICE (walesi, 3.)–Peter WRIGHT (skót)
Rob CROSS (angol, 2.)–Damon HETA (ausztrál)
Elődöntő
LITTLER/VAN DEN BERGH– HUMPHRIES
/Michael SMITH
PRICE/WRIGHTCROSS/ HETA
Döntő
az ELŐDÖNTŐ GYŐZESEI

A szombati negyed- és elődöntőkhöz 7 leget kell nyerni a jobbiknak, a fináléhoz nyolcat.

WORLD SERIES OF DARTS, New Zealand Masters, Hamilton. Sport2 9:00 a  második nap meccsei a negyeddöntőtől a fináléig (kommentátor: Bartha “maga is játszik” Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)