Littler folytatja WSD-karrierjét? • SportTV

Littler folytatja WSD-karrierjét?

2024. 08. 09. 02:25    
Olvasási idő: 2 perc

A World Series of Darts idei utolsó “túrája” következik, az óceániai “bevetés”, amellyel a PDC klasszisai egy kis plusz nyaralás mellett gyakorolhatják a “szakmájukat”, a dartozást is. Az egy jét külnbséggel követlező két kétnapos minitorna első helyszíne az ausztráliai Wollongong, a jövő víkend pedig Új-Zélandban, a hamiltoni viadallal folytatódik, illetve zárul.

A két Luke, Littler és Humphries – vajon melyikük lesz az "óceániai diupla" első számú játékosa? (Fotó: pdctv.com)

A wollongongi  Entraitment Centerben 16 játékos verseng a 60 fontos fődíjért, az idei világjáró sorozat hatodik tornagyúzelméért. A két szupersztár a világelső és a sorozat ranglistavezetője, a két angol honfitárs Luke, Humphries és Littler. A mezőnyben persze ott lesz a helyi csillag, Damon Heta és a viadal tavalyi bajnoka, Rob Cross is.
Hiumphries uralta a sportág előző 9 hónapját, hat televíziós címet szerzett, köztük a legfontosabbat, a világbajnokit is.  De a World Seriesen idén csupán  kétszer az elődöntőig jutott, amelyet nem követett finálé.
“Egy World Series-cím megszerzése nem szerepel még az életrajzomban, szóval természetesen nyerni akarok” – mondta a világbajnok, aki az ausztrál Joe Comitóbal mérkőzik pénteken az első körben. “Csak folytatni akarom a játékomat és trófeákat szeretnék nyerni. Tudom, hogy én legjobb formámat mutatom, neki a legjobb játéka kell, hogy legyőzzön engem.”
A Premier League-győztes Littler is nagyon készül az ausztrál megméretésre, a nyitókörben a tapasztalt Rob Modra lesz az ellenfele. Az ifjú zseni mér két WS-címet szerzett az idén, rögtön a nyitót Bahreinben, majd a lengyel Mastersen is a legjobbnak bizonyult.
„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Ausztráliában” – mondta Littler, a hétvége első számú kiemeltje. „Ez egy új élmény számomra, mint minden más ebben az évben. Meg kell erőltetnem magam, hogy szinte mindent megnyerjek, bár ezt a mai játékosok minőségével valószínűleg nem lehet megtenni. Idén nagyon élveztem a World Seriesen játszani, és nagyon nagy örömmel jöttem Ausztráliába, és legalább egy újabb címet szeretnék nyerni!”

A kétszeres vb-győztes Peter Wright – aki 2018-ban már nyert itt – régi rivalizálását újíthatja meg Simon Whitlockkal. A skót jó hangulatban várja az összecsapást.

„Határozottan úgy érzem, hogy az A-játékom visszatér. Úgy érzem, eljön” – jelentette ki Snakebite, aki nehéz évkezdést vészelt át. „Nem gyakoroltam túl sokat. Naponta körülbelül öt percet dobok, de mindent eltalálok, amit csak akarok, és újra élvezem. „Jó lenne mindkét versenyt megnyerni, és azt hiszem, mindkettőt meg tudom nyerni. Azt hittem, hogy meg fogom nyerni a World Matchplayt, szóval a gondolkodásmódom ott van, csak a dartstáblán kell megtennem mindent!”

Cross a pillanatnyi ausztrál éljátékos, Haupai Puha ellen kezdi meg az óceániai duplát. Szeretné folytatni kiváló WS-formáját, a legutóbbi versenyt júliusban, az US Masterst megnyerte, előtte duplázott a döntőbe kerüléssel Lengyelországban és Koppenhágában is, de kikapott Price-tól és Littlertől a fináléban.

A 2021-es világbajnok Price Brenton Lloyd ellen nyitja meg ausztrál Darts Masters-kampányát, míg a világranglista második helyezettje, Michael Smith a nagyszínpadon debütáló Stuart Coburn ellen játszik a nyolc közé jutásért. Heta – 2023-ban Wollongong második helyezettje – az új-zélandi John Hurring elleni összecsapással jelzi hazatérését, míg a UK Open bajnoka, Dimitri Van den Bergh a DPA helyi rangsorának litstavezetőjével, Jeremy Fagg-gal csap össze.

 WORLD SERIES OF DARTS, Australian Masters, Wollongong. Sport1 11:00 első nap mérkőzései (kommentátor: Bartha “maga is játszik” Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)