A Milan- vagy a Barca-sikerszéria folytatódik? • SportTV

A Milan- vagy a Barca-sikerszéria folytatódik?

2024. 08. 06. 23:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Tovább futballozik öt európai sztárcsapat Észak-Amerikában, kék-két spanyol és angol – Real, Barca, illetve Man City, Chelsea – és az olasz Milan játszik egymás ellen mérkőzéseket a felkészülés és a „brandtovábbépítés” – jegyében.

Pau Víctor ás Casado gólt ünnepel a Man City ellen. A bal oldali fiatalember két meccs után három góllal áll a felkészülési sorozat góllövőlistáján (Fotó: Getty Images)

Ma európai időben éjjel két csatornánkon is jelentkezünk fél órás csúszással egy-egy találkozóval
Az eddigi eredmények alapján rangosabbnak látszó találkozón Baltimore-ban az eddigi mindkét mérkőzését 90 percben megnyerő Milan (3–2 a Man City, 1–0 a Real Madrid ellen) a másik veretlennel, a Barcával (Man City 2–2, 11-esekkel 4-1 és Real Madrid 2–1) játszik. Noha mindkét csapat számos leendő idénybeli kezdőjátékosát nélkülözi, a helyettesek biztató teljesítményt nyújtottak, mind Paulo Fonseca, mind Hansi Flick elégedett lehet a „cseresor” minőségével. Mi több, nem egy eddigi tartalék vagy fiatal tehetség  a teljesség idénye nélkül Nasti, Musah, Colombo, illetve Pau Víctor, Pablo Torre, Inaki Pena – éppen ezen a sorozaton hagytak mélyebb emlékeket mesterükben, amely akár több játéklehetőségben kamatozhat szeptembertől .
A másik meccset Charlotte-ban fél órával korábban kezdi a Real Madrid  és a most bekapcsolódó Chelsea. Ancelotti fokozatosan építi vissza a csapatba a csatlakozókat. A királyi gárda mestere sokkal vénebb róka annál, hogy bármennyire is zavarná két tesztmeccsen elszenvedett vereség, de ő is lelhet a ”tarcsiban” kincseket  Nico Paz például remekelt a „fiók-Clásión”, ám a Mister legjobban alighanem a visszaérő Courtois formájának örvend

BAJNOKOK TÚRÁJA. Sport1 1:00 Real Madrid–Chelsea FC (kommentátor: Fülöp Marcell); Sport2 1:30 FC Barcelona–AC Milan (kommentátor: Faragó Richard)