Tuti vesztő 21-es • SportTV

Tuti vesztő 21-es

2024. 08. 06. 08:50    
Olvasási idő: 2 perc

Sorozatban elszenvedett 21 vereségnél tart a Chicago White Sox csapata az MLB-ben, amivel az Amerikai Liga negatív csúcsát már beállította, de nincs messze az abszolút ligarekord sem.

Ha egy bőven 100 évesnél nagyobb múlttal büszkélkedő sportágban negatív csúcsot dönt egy csapat, arra sokan, sokfelé felkapják a fejüket. Így aztán most a Chicago White Sox a nevetségesség tárgya az MLB-ben. Egy olyan sportágban, ahol szinte naponta kell játszani, sorozatban 21 alkalommal kikapni szinte művészet. Nos, a White Sox ezt hozta össze, így beállította az Amerikai Liga negatív csúcsát, amit 36 évig a Baltimore Orioles egyedül tartott. Ha még kétszer kikap a chicagói csapat, akkor a baseball modern érájának abszolút negatív rekordját is beállítja, amit 1961-ben ért el a Philadelphia Phillies 23 kudarccal. És nincs már messze minden idők mélypontja sem a baseball major ligák történetében, még öt vereség, és az 1889-es Louisville Colonels nem egyedül áll a szégyenlista tetején.

A hétfőn az Oakland Athleticstől 5-1-re kikapó White Sox legutóbb július 10-én nyert meccset, méghozzá a Minesota Twins ellen. Az ESPN kimutatása szerint azóta az MLB-ben szereplő összes többi gárda nyert legalább négy mérkőzést. A chicagóiak egyet sem, sőt, átlagosan több mint négy ponttal bukták el az összecsapásaikat. „Minden nap beszélünk róla, mindenki tudja, mit jelent ez a sorozat. Egyáltalán nem vidám a helyzet, ez rossz. Fáj, bánt bennünket, nevezzük, ahogy akarjuk” – fogalmazott Pedro Grifol, a White Sox menedzsere.

A negatív spirál az összteljesítményen is látszik, 27 győzelemmel és 88 vereséggel messze a White Sox az MLB legrosszabb mérlegű csapata. A második leggyengébb együttes, a Colorado Rockies is 13 diadallal többet aratott nála… A CHWS 32 meccsen is legfeljebb egy pontot gyártott, a hatodik inninget követően még egyszer sem tudott fordítani, illetve, ha tartja ezt az ütemet, 38 győzelemmel és 124 vereséggel fejezi be a szezont. Ennél rosszabb mérleggel legutóbb a Cleveland Spiders zárta le az alapszakaszt, amely 1899-ben 20/134-es mutatót produkált.

És ez a White Sox három éve még 13 győzelmes előnnyel, egy sereg fiatallal a keretében nyerte meg a csoportját az alapszakaszban…