Grand slammel nyitott az MLB legnagyobb reménysége • SportTV

Grand slammel nyitott az MLB legnagyobb reménysége

2024. 08. 01. 16:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első home runja rögvest grand slam lett a legerősebb baseball-ligában, az MLB-ben Jackson Hollidaynek, a sportág (és a Baltimore Orioles) legnagyobb ígéretének.

A baseballban egyöntetűen az első számú reménységnek tartott Jackson Hollidaynek elsőre még nem sikerült meghódítania az MLB-t. A Baltimore Orioles április 10-én hívta fel a 20 éves játékost a farmcsapatából, de miután 34 ütéshez állásából csak két értékelhető próbálkozást tudott végrehajtani (18-szor viszont a dobók strikeouttal „vonták ki” a forgalomból), inkább visszaküldték a Triple-A-ben szereplő Norfolkba.

Másodjára helyi idő szerint szerdán „mozgósították”, Holliday pedig órákkal a profik közé hívását követően letette a névjegyét a ligában. A Toronto Blue Jays elleni 10-4-es siker során ugyanis megütötte élete első home runját – rögvest egy grand slamet! „Próbáltam az egyszerűségre törekedni. Amikor legutóbb ebben a ligában voltam, kicsit túl sokat vártam magamtól” – jegyezte meg Holliday, miután Yerry Rodríguez labdáját 439 lábra bombázta el, bőven a fal fölé.

„Láttuk őt már a tavaszi edzőmeccseken, akkor is ütött nekünk pár home runt. Tudom, hogy nem úgy kezdte a pályafutását az MLB-ben, ahogyan szerette volna, de okkal tartja mindenki őt az első számú prospectnek” – méltatta a csapatát tulajdonképpen kivégző Hollidayt a Bluy Jays szakvezetője, Jphn Schneider.

A Sport2-n legközelebb pénteken közvetítünk mérkőzést az MLB-ből, akkor 20:15-től a Chicago Cubs-St. Louis Cardinals találkozót sugározzuk élőben.