Az igazi próba a norvég próba • SportTV

Az igazi próba a norvég próba

2024. 07. 12. 20:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy nap szünet után a csoportkör záró fordulója következik a celjei junior férfikézilabda-Eb-n. A mieinknek két viszonylagosan könnyebb kelet-európai rivális után egy igazi kemény skandináv próba következik, amelyen a győzelem a teljesen biztos, a döntetlen a valószínű továbbjutást jelentené, vereség esetén viszont nagyon kell számolgatni, meglesz-e, meglehet-e az áhított középdöntő.

Lesz-e műsodik örömkép után egy harmadik is Celjében? (Fotó: facebook/Magyar kézilabda-válogatott)

A D-csoportban a norvégok és a mieink is egyaránt legyőzték a cseheket és a románokat, az összesített gólkülünbsége a skandinávoknak +16, a mieinknek +9, ami azt jelenti, hogy döntetlen esetén ők a csoportelsők, Sótonyi László ifjai a második helyen végeznek.
Az A-csoportban az osztrák–északmacedón csoportfináléban nekünk a sógorkák sikere lenne a jó, hiszen akkor a délszlávok 3 ponton ragadnának, azaz 4 pontunkkal egy csoportmásodikat biztosan magunk mögé utasítanánk.

Az B jelű kvartettben haonló a felállás, a vezető portugál, német duó 4 pontos, az általuk legyőzött szerb, görög kettős nullás, Ám a két jó gólkülönbsége +22 és +20, ami azt jelent, hogyha nem győzi le a csoportdöntőn hatalmas különbséggel egyikük a másikat, a vesztes alighanem a mieink előtt végez a másodikak összevetésében, ha a csapatunk kikap a norvégoktól.

A C-négyesben a spanyolok alighanem legyőzik a feröerieket, ugyanakkor nem lenne mindegy, hogy a favorit franciák mennyivel verik meg a sereghajtó svájciakat, azaz mennyivel javítják fel amúgy nem túl acélos, -3-as góldifferenciájukat.

Szóval, érdemes lesz a magyar meccsen kívül a többieket is követni, mert előfordulhat, hogy azok alakulása is szerepet játszik benne, bejuthatnak-e a mieink a mezőny krémjét jelentő felső egyharmadba.

U20 férfi kézilabda Eb, Celje. Csoportmérkőzések, zárókör. Sport1 11:45  Csehország–Románia (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita);  Sport1 14:15 Ausztria–Észak-Macedónia (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita);  Sport1 16:30 Horvátország–Montenegró (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 18:45 MAGYARORSZÁG–Norvégia (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila, Deli Rita és Koprnyik Zsolt)