Folytassátok, fiúk! • SportTV

Folytassátok, fiúk!

2024. 07. 11. 10:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán rajtolt, csütörtökön ismét talán legyőzhető ellenféllel szemben gyaraptíhatja pontjait U20-as férfi kézilabdacsapatuk a szlovéniai Celjében zajló korosztályos kontinensbajnokságon.

Győztes körtánc a csehek ellen. Kéretik csütörtók este ismételni!… (Fotó: facebook.com/mksz)

A D-csoportban a mieink háromgólos félidei előnyüket megtartva, kicsit döcögős játékkal, de magabiztosan győzték le Csehország fiataljait 27–24-re. Nagyjából hasonlót várunk mai is. No nem a néha döcögős, „kihagyásos” játékot, hanem a magabiztosa elért győzelmet.
Aktuális riválisunk, Románia nagyobb gólkülönbségű mérkőzést játszott, csak éppen ellentétes előjellel, 8 góllal, 35–27-re kapott ki a csoportfavorit norvégoktól. A mai utolsóként, általunk negyedik találkozóként mutatandó meccsen kiderül, keleti szomszédaink voltak olyan gyengék, vagy a skandinávok emelkednek ki ennyire a kvartettből. Erre a kérdésre korábban is kaphatunk egyfajta választ, hiszen a második mérkőzésként éppen a norvég–cseh találkozót mutatjuk meg, teljes egészében. (Már ha a szlovéniai közvetítővonal, mely éppen a mi meccsünkön rakoncátlankodott szerdán este, egy napra rá hibátlanul működik.)

Elsőként egyébként „délszláv rangadót” mutatunk Észak-Macedónis és Horvátország részvételével az A-csoportból (előbbi győzelemmel, utóbb vereséggel rajtolt), a mi csoportunk két mérkőzése között pedig a Franciaország–Feröer meccset közvetítjük  a C-jelű kvartettből – a franciák hat góllal vesztettek rangadót a spanyoloktól elsőre, az északi szigetcsoport csapata pedig szoros meccsen, egy góllal legyőzte Svájcot szerdán.

U20 férfi kézilabda Eb, Celje. Csoportmérkőzések. Sport1 11:45  Ézsak-Macedónia–Horvátország,  Sport1 14:15 Csehország–Norvégia (kommentátor: Gyulai Miklós, ill. Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt);  Sport1 16:30 Franciaország–Feröer (kommentátor: Bartha Zoltán. műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt);  Sport1 18:45 Románia–MAGYARORSZÁG (kommentátor: Bartha Zoltán. műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila, Deli Rita és Kopornyik Zsolt)