Továbbra is a Sport1 a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna • SportTV

Továbbra is a Sport1 a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna

2024. 07. 03. 09:18    
Olvasási idő: 2 perc

2024 első félévében is a Sport1 volt a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna, és a Sport TV (a Sport1 és a Sport2 együttesen) a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió Magyarországon.

A BL-győztes Győri Audi ETO KC. (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján az év első hat hónapjában is megtartotta vezető szerepét a Sport TV és a Sport1, és minden korosztályban, így a teljes lakosságot tekintve (A4+), a 18-49 év közötti lakosságot (A18-49), a 18-59 éves lakosság (A18-59) és a sportcsatornák szempontjából kiemelten fontos 18-49 év közötti férfiak (M18-49) körében is a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió és sportcsatorna volt az első félévben.

A januárót-júniusig tartó időszak is bővelkedett olyan fantasztikus sporteseményekben, amelyeket kizárólag a Sport TV csatornáin követhettek a nézők. Ilyen volt a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyesdöntője, amely végül a Győri Audi ETO győzelmével zárult. A Győr Bietigheim elleni fináléja pedig nemcsak az említett időszak, de az elmúlt öt év legnézettebb kézilabda BL-mérkőzése is lett egyben a 300 ezres nézőszámával.  A félév remek nézettségéhez azonban a FINAL4-hoz vezető út eredményei is hozzájárultak. Először fordul elő, hogy öt magyar csapat is eljusson az egyenes kieséses szakaszig. A nőknél a Győr mellett a negyeddöntőig jutó FTC-Rail Cargo Hungaria és a nyolcaddöntő DVSC Shaeffler hozta össze a bravúrt, míg a férfiaknál a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged magyar rangadót játszott a nyolcaddöntőben, ahonnan a Veszprém jutott tovább a végül végállomást jelentő negyeddöntőig. Így a szezon során összesen 82 magyar érdekeltségű kézilabda BL-mérkőzést közvetített a Sport1. A további kézilabdás közvetítések, így az Európa Ligában és Európa Kupában érintett magyar csapatok vagy például a közelmúltban zajló U20-as női kézilabda vb mérkőzései is rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé.

A kézilabda BL mellett a labdarúgó Bajnokok Ligája a másik koronaékszer a Sport TV kínálatában. A sorozat követői számára remek hír lehet, hogy a 2024-25-ös szezontól a Sport TV minden eddiginél több labdarúgó BL-mérkőzés közvetít, amely annak is köszönhető, hogy januárjában négy extra játéknap kerül majd be a BL-naptárba. A BL-ből tavasszal a Bayern München – Arsenal, az egész szezon során a Real Madrid – Union Berlin mérkőzés hozta a legjobb nézettséget a Sport1-en.

Már évek óta kiváló nézettséget produkálnak továbbá a Sport TV dartsközvetítései, de a dartsvilágbajnokság januári döntője minden várakozást felülmúlt, és megdöntötte a sportág magyar nézettségi rekordját azzal, hogy 231 ezren követték végig.

Természetesen a 24 órás adatokban szerepel minden egyes fontos élő közvetítés és olyan kísérőműsor, amellyel a Sport TV színesíti a programját, és amellyel az egyes sportágakat, sorozatokat, bajnokságokat népszerűsíti a televízió. 2024 második fele is hasonló izgalmakat és sok-sok kiváló közvetítést kínál majd a Sport1-en és a Sport2-n egyaránt.