Holland “mellékösvény” a skandináv úton • SportTV

Holland “mellékösvény” a skandináv úton

2024. 06. 28. 16:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Női juniorcsapatunk “skandináv útjába” hirtelen “idegen akadály” került. Szilűgyi Zoltán együttese a középdöntőtől kezdve a norvég, a dán és az izlandi együttest győzte le, ám az elődöntőbe az inkább várt svéd csapat helyett a holland együttes érkezett most tehát az oranje-zsal kell megütközni a világbajnoki döntőbe jutásért.

Garkas Júli., a győriek kiválósága fontos szereplője lehet a vb-döntőbe vezető út sikerének ( Fotó: mksz.hu)

Az utolsó három csatára a négy legjobb csapat véglegesen a nagyobbik szkopjei csarnokba, a Borisz Trajkovszki Sportközpontba költözött. A mieink tehát htaból hat győzelmet arattak az idáig vezető úton, bá az izlandiak elleni meccsen jócskán megnehezítették saját útjukat , hétgólos (!) korábbi vezetés, s ugyanekkora félidei előny után döntetlenre engedték fel a 60. percre az izlandiakat, s csak a kétszer ötperces ráadásban sikerült végleg felülkerekedniük, 34–31-re.
A hollandok is az alapkörben könnyen vették az akadályokat, az A-jelű négyesben Iránt 34–11-re, Brazíliát 32–19-re, Romániát 29–26-ra győzték le. A középdöntő körben folytatták a sikersorozatot, újabb két diadallal, Egyiptomnál 20–17-re, Svájcnál szoros meccsen 31–19-re bizonyultak jobbnak. A negyeddöntőjült 25–21-re nyerték meg a svédek ellen, legeredményesebb játékosuknak Maarschalkelweerd bizonyult, 7 találattal.
A mieink – remélhetőleg sikeres – elődöntője után a másik aranykapus csatát,
s francia–dán öszecsapást is élőben közvetítjük.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VB, Szkopje. Elődöntő. Sport2 17:45 Hollandia–Magyarország (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor-szakértő: Kopornyik Zsolt és Tóth Tímea); Sport2 20:15 Franciaország–Dánia (Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita,szakkommentátor-szakértő: Kopornyik Zsolt és Tóth Tímea)