Lesz-e magyar győzelem a csapat-vb-n? • SportTV

Lesz-e magyar győzelem a csapat-vb-n?

2024. 06. 28. 12:04    
Olvasási idő: < 1 perc

A darts-csapatvilágbajnokságon pénteken mutatkozik be a Major Nándor, Jagicza Gábor összeállítású magyar együttes. Az előzetes kalkuláció szerint kb. fél háromkor lépnek színpadra a mieink a norvégok és mintegy negyed 10-kor a lengyelek ellen – természetesen ez a mérkőzések kiszámíthatatlan hossza miatt előbbre is kerülhet és későbbre is csúszhat.

Jagicza Gábor Major Nándor társaként győzni szeretne délután és este is Frankfurtban (darts.hu)

A mieink csoportjában, a G-ben csütörtök este az esélyesebbnek számító lengyelek 4–2-re verték meg a norvégokat, 79.69-es körátlaggal a skandinávok 72.51-ével szemben. Ha a magyar páros is le tudná győzni a Cor Dekker, Hakon Björge Helling duót, akkor este megpóbálthatná azt a favorit, 11. kiemelt lengyelek (Krzysztof Ratajski, Rafal Szaganski) ellen, ami eddig egyszer sem sikerült magyar csapatnak: két egymást követő mérkőzést nyerni a World Cup of Dartson, s ezzel első ízben a kieséses nyolcaddöntőt elérni (persze azóta, hogy 16-nál több együttes indulhat a versenyen.
Az első este nagyobb meglepetések nem születtek, igaz, Új-Zéland jócskán megszorongatta a rendező németeket, akik csupán 4–3-ra tudtak nyerni. Belgium 4–2-re verte meg Szingapúrt, a 2022-es világbajnok Ausztrália is megszenvedett Japánnal (4–3), de az egy évvel korábban meglepetés-ezüstös Ausztria nem hagyott leget Kínának.

Kapcsolódó

WORLD CUP OF DARTS, A MÁSODIK NAP CSOPORTMECCSEI

13:00-tól

Spanyolország­–Gibraltár (K-csoport), Bahrein–Izland (H-csoport), Lettország–Dánia (J-csoport), Malajzia–Kanada (I-
csoport), Litvánia–Tajvan (E-csoport), Norvégia–MAGYARORSZÁG (G-csoport), Egyesült Államok–Olaszország (L-csoport), Szingapúr–Fülöp-szigetek (A-csoport), Dél-Afrika–Svájc (B-csoport), Új-Zéland–Finnország (B-csoport), Japán–Hongkong (D-csoport),

19:00-től

Svédország–Gibraltár (K-csoport), Csehország–Izland (H-csoport), Franciaország–Dánia (J-csoport), Horvátország–Kanada (I-csoport), Írország–Tajvan (E-csoport), Lengyelország–MAGYARORSZÁG (G-csoport), Portugália–Olaszország (L-csoport), Belgium–Fülöp-szigetek (A-csoport), Észak-Írország–Svájc  (B-csoport), Németország–Finnország (C-csoport), Ausztrália–Hongkong (D-csoport), Ausztria–Guyana (F-csoport)

 

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (WORLD CUP OF DARTS), Frankfurt, Eissporthalle. Sport1 13:00 és 19:00 a csoportkör második és harmadik mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László és Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)