Csapat-vb-rajt, hazai reményekkel • SportTV

Csapat-vb-rajt, hazai reményekkel

2024. 06. 26. 23:56    
Olvasási idő: 2 perc

Esztendők óta megszoktuk, hogy a nem hivatalos csapat-vb-n, a World Cup of Dartson mindig előkerül egy olyan duó, amelyik felrúgja a papírformát és elmasírozik legalább az elődöntőig. Mindenki azt találgatja, vajon most is a rendező német csapat lesz-e a meglepetésszerző...

Clemensa és Schindler most sem adná az elődöntőnél alább (Fotó: pdctv.com)

A vb-t immár hagyományosan Frankfurtban, az Eissporthallében rendezik. Az összpénzdíj ezúttal már 450 ezer font, amelyből a győztes együttes 80 ezret kap. A formátum megegyezik a tavaly sikeresen bemutatkozó újjal, azaz 40 együttessel indul. Az első négy kiemelt csak a második fázisban csatlakozik a viadalba, az első körben a 36 másik párost 12, három csapatos csoportba sorolják. Ezek győztesei és a négy erőnyerő alkotja péntektől a mezőnyt, onnan már egyenes kieséssel folytatódik az esemény.
Hagyományosan, immáron a 13. alkalommal a magyar csapat is ott lesz a rajtnál, méghozzá Major Nándor, Jagicza György összeállításban. Mindketten újoncok és a G-csoportot alkotják a lengyelek és a norvégok társaságában. A csütörtök esti versenyrészben (session) a két ellenfél csatázik, péntek délután a vesztessel, este a győztessel csapnak össze a  mieink.

A négy kiemelt Anglia. Wales, Skócia és Hollandia. A címvédő walesiek éljátékosa, Gerwyn Price nem részletezett egészségühógyi okokból lépett vissza két nappal a rajt előtt, a helyért Jon Williams veszi át Jonny Clayton partnereként.

Martin Schindler és Gabriel Clemens 12 hónappal ezelőtt Frankfurtban az elődöntőig vezette Németországot, és hazai pályán is,mét együtt küzdenek  az új-zélandiak Puha és Robb alkotta alkalmi párosa ellen.
Damon Heta és Simon Whitlock vitte győzelemre Ausztráliát a 2022-es vb-győzelemre, ők szintén csütörtök este kezdik meg a versenyt a japán Goto Tomojával Gotóval és Ryusei Azemoto Rjuszejjel játszanak. A UK Open bajnoka, Dimitri Van den Bergh és a 2013-as vb-második Kim Huybrechts az ötödik kiemelt Belgiumot képviselik, a szingapúri Paul Lim és Harith Lim ellen kezdenek az A csoportban. Josh Rock Észak-Írország csapatában debütál a vb-ken mindig jelen lévő Brendan Dolan mellett, a 6. kiemelt a dél-afrikai Johan Geldenhuyssal és Cameron Carolissennel találkozik a B csoport nyitányán. Rowby-John Rodriguez és Mensur Suljovic ismét összeáll a 2021-es második Ausztria képviseletében, akik a csütörtöki, Kína elleni esti dartsmaratonit zárják.

William O’Connor és Keane Barry lobogtatja a 2019-es döntős Írország lobogóját, ők Litvánia ellen kezdik meg az E-csoportos hadjáratot, miközben Darius Labanauskas visszatér a nagy színpadra. Krzysztof Ratajski a vb-n debütáló Radek Szaganskival áll össze Lengyelországban, amely Norvégia ellen lép pályára a G-csoportban (a miénkben), míg az Egyesült Államok a korábbi Grand Slam-bajnok José de Sousa által irányított portugál párossal találkozik.

A torna nyitómérkőzésén a K-csoportban Svédország és Spanyolország meccsel, mielőtt Csehország és Bahrein egymás ellen küzd.

Horvátország és Malajzia küzd meg egymással az I. csoport első győzelméért, mielőtt a 2023-as negyeddöntős Franciaország – Thibault Tricole és Jacques Labre párosával – a lett csapattal mérkőzik meg, amelyben Madars Razma is szerepel.
A csütörtöki nyitómérkőzések vesztes nemzetei ezután a csoportok harmadik csapatával mérkőznek meg a péntek délutáni játéknapon, mielőtt péntek este játsszák a sorsdöntő csoportmeccseket. Az alapszakasz találkozói mind páros összecsapások, amelyek az egyik fél negyedik megnyert legjéig tartanak.

A csoportkör lezárását követően péntek este sorsolják ki a 16 közé jutást, a szombati második fordulóban lépnek be a kiemeltek a küzdelembe. A második fordulóra szombaton kerül sor, majd a negyeddöntők, az elődöntők és a finálé vasárnap lesz Frankfurtban a verseny záró napján.

(Forrás: pdctv.com)

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (WORLD CUP OF DARTS), Frankfurt, Eissporthalle. Sport2 19:00 a csoportkör első mérkőzései (kommentátor: Bartha „Magaisjátékos” Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)