A „skandináv akadályverseny” újabb állomása • SportTV

A „skandináv akadályverseny” újabb állomása

2024. 06. 26. 20:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Női válogatottunk a középdöntő csoportkörtől kezdve csak skandináv ellenféllel találkozott a junior vb-n, és még az is meglehet, hogy ez az út így folytatódik tovább egészen a döntőig…

A következő cél: újabb épés az áhított vb-döntő felé, azaz tovább a "skandináv úton" (Fotó: ihf.info)

A még edzésnek is nehezen komolyan vehető csoportkör után (+77-es összgólkülönbség!) a középdöntőben a norvégoknak és a dánoknak is egyaránt 31 gólt lőtt Szilágyi Zoltán együttese Szkopjében, előbbitől 26-ot, utóbbitól csak 23-at kapott cserében.
Az előre elkészített sorsolási séma alapján csütörtökön Izland lesz az újabb ellenfél, már az elődöntőbe jutásért. Águst Thór Jóhannsson mester együttese a H-csoportban kezdte a tornát, Angolát 24–19-re, a házigazda Észak-Macedóniát 29–17-re, az Egyesült Államokat 36–20-ra győzte le. A középdöntőben a IV. számú kvartettben ugyancsak sikerrel folytatta (36–27 Montenegró ellen), ám a csoportdöntőben 14–14-es félidő után 26–25-re vesztett Portugáliától.
A negyeddöntő győztese a másik szkopjei sportcsarnokban zajló holland–svéd összecsapás továbbjutójával mérkőzik meg pénteken, ez lehet tehát akár egy magyar–svéd találkozó is.
Az alsó ágon Franciaország Svájccal, Portugália Dániával küzd meg – mi ez utóbbit közvetítjük a magyarok mérkőzése után – , ha ebből a négyesből a dánok jutnak a fináléba, jöhetne ott egy újabb küzdelem a középdöntő után a mieink és a piros-fehérek között…

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Észak-Macedónia. Negyeddöntő. Sport1 17:45  MAGYARORSZÁD–Dél-Korea (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport1 20:15  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András,, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt)