Nordic Masters – Wright-feltámadással? • SportTV

Nordic Masters – Wright-feltámadással?

2024. 06. 06. 23:27    
Olvasási idő: 3 perc

A hét végén a negyedik állomással folytatódik a az Idei World Series of Darts. A címvédő Peter Wright, aki csaknem másfél év után szereztne megnyermi egy tévés viadalt…

Peter Wright újra tévés versenygyőzelemre pályázik (Fotó: pdctv.com)

A bahreini, a Den Bosch-i és a New York-i állomás után Koppenhágában, a Forum Copenhagenben folytatódik az idei World Series of Darts sorozat. A regnáló bajnok Peter Wright egy magas színvonalú felállást mutat be, amelyben a világbajnok Luke Humphries és az újonnan megkoronázott US Darts Masters bajnok, Rob Cross is szerepel.

Peter Wright tavaly januárban  Michael van Gerwen, Michael Smith és Gerwyn Price legyőzésével diadalmaskodott Koppenhágában, most pedig abban reménykedik, hogy ugyanilyen sikerrel tér vissza  skandináv földre.
„Jók az emlékeim Koppenhágáról. Zseniális volt tavaly megnyerni a bajnoki címet” – mondta a kétszeres világbajnok, aki a svéd Johan Engström ellen játszik a negyeddöntőbe jutásért. „Nagyon jól éreztem magam a múlt héten New Yorkban, de azt hiszem, egyszerűen elfelejtettem, hogyan kell nyerni. Az elmúlt pár hónapban úgy érzem, minden hibáért megbűnhődöm, de a játék néha így megy. cSzellemileg remekül érzem magam. Azt hiszem, még mindig megvan a játékom, hogy mindenkit legyőzzek. Csak kattannia kell – és ha kattan, akkor én nyerek!”

A pénteki első fordulóban a PDC nyolc szupersztárja nyolc skandináv és balti kihívóval mérkőzik meg, a világelső Luke Humphries pedig a hazai kedvenc Benjamin Drue Reusszal mérkőzik meg. A feltörekvő hazai tehetség Dánia legújabb PDC Tour-kártyabirtokosa lett januárban, és bejutott a márciusi UK Open ötödik fordulójába, ahol 10–3-ra kikapott a kíméletlen Humphriestól. A világbajnok azonban továbbra is pályázik az első World Series of Darts cím megszerzésére, miután a múlt heti US Darts Masters elődöntőjében alulmaradt a későbbi bajnok Rob Cross ellen.

Cross a 2024-ben a három északi és balti ProTour címet szerző Jeffrey de Graaf ellen rajtol kihívást a World Series-cím megszerzéséért.  A 2018-as világbajnok a holland származású svédet is legyőzte a decemberi darts-világbajnokság harmadik körös összecsapásán, Voltage pedig tele van önbizalommal a legutóbbi leszámolás előtt.

„Úgy érzem, egész évben jól játszottam. Csak egy kicsit fegyelmezettebbnek kell lennem, mert a játék változik. Mindenki fejlődik, és ha jobbnak kell lennem a munkámban, akkor bele kell tennem a megfelelő a munkát. A World Series katalizátor volt számomra. Azt hiszem, egy kicsit megváltoztatott játékosként. Ha a világ legjobbja akarsz lenni, nagyon fontosnak tartom, hogy részt vegyél a World Seriesben, mert a világ minden tájáról viszed a játékot, és a dartsnak nagyobbnak kell lennie mint valaha.”

Az első helyen kiemelt Gerwyn Price – a múlt hétvégi US Darts Masters második helyezettje – nehéz nyitófeladat előtt áll a lett Madars Razma ellen, aki az idei mezőny legjobban jegyzett északi és balti képviselője.

A Matchplay világbajnoka, Nathan Aspinall a finn vb-veterán Marko Kantelével találkozik, míg a negyedik helyen kiemelt Michael Smith szintén finn ellenféllel meccsel, a most debütáló Paavo Myllerrel.

Az UK Open bajnoka, Dimitri Van den Bergh – a Nordic Darts Masters 2022-es győztese – 2024-ben először lép pályára a sorozatban a korábbi svéd klasszis, Dennis Nilsson ellen.

Forrás: pdctv.com

Forrás: pdctv.com

A PDC-szupersztárok mezőnyében a Masters bajnoka, Stephen Bunting is szerepel, aki közel tíz év kihagyás után tér vissza a világjáró sorozat résztvevői közé.

Bunting legutóbbi World Series-szereplésével második helyen végzett Phil Taylor mögött a Sydney Mastersen 2014 augusztusában, a St. Helens-i sztár pedig élvezi, hogy visszatér a reflektorfénybe. A 39 éves dartsos péntek esti nyitányán találkozik a négyszeres világbajnoki selejtezőssel, Daniel Larssonnal, aki a februári Mastersen aratott átütő győzelmére épít. „Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek” – ismerte el Bunting, aki akár a jövő heti gliwicei Superbet Poland Darts Masters főszereplője is lehet. Sokat dolgoztam az elmúlt néhány évben, hogy megpróbáljam visszaszerezni magam ezeken az eseményeken, és az erőfeszítéseim el is nyerték jutalmuaát. Időnként úgy gondolom, hogy most a világ egyik legjobb játékosa vagyok. Nagyon jól játszom, és remélhetőleg ezt meg tudom mutatni Koppenhágában. Magabiztosnak érzem magam, de Daniel Larsson nagyon jó játékos. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik az European Touron, így nehéz meccs lesz, de remélem, sikerül hoznom az A-meccsemet, és túllépek a nyitó fordulón.”

A pénteki első fordulót követően az esemény szombaton befejező estével zárul, amely a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt tartalmazza a Forum Copenhagenben.

Kapcsolódó

A NORDIC DARTS MASTERS PROGRAMJA

Nyolcaddöntő (péntek)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga)–Dennis NILSSON (svéd)
Nathan ASPINALL (angol)–Marko KANTELE (finn)
Gerwyn PRICE (walesi, 1. kiemelt)–Madars RAZMA (lett)
Stephen BUNTING (angol)–Daniel LARSSON (svéd)
Peter WRIGHT (skót)–Johann ENGSTRÖM (svéd)
Michael SMITH (angol, 4.)–Paavo MYLLER (finn)
Rob CROSS (angol, 2.)–Jeffrey DE GRAAF (svéd)
Luke HUMPHRIES (angol, 3.)–Benjamin DUE REUS (dán)
Negyeddöntő (szombat)
PRICE/RAZMA–VAN DER BERGH/NILSSON
SMITH/MYLLER–ASPINALL/KANTELE
CROSS/DE GRAAF–BUNTING/LARSSON
HUMPHRIES/DRUE REUS–WIRIGHT–ENGSTRÖM

Elődöntő
1. NEGYEDD. GYŐZTESE–2. NEGYEDD. GYŐZTESE
3. NEGYEDD. GYŐZTESE–4. NEGYEDD. GYŐZTESE
Döntő

AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI
(A pénteki első kör és a negyeddöntő az egyik fél hatodik. az elődöntő a jobbik hetedik, a döntő a győztes fél nyolcadik megnyert legjéig tart)

NORDIC DARTS MASTERS, Koppenhága. Péntek. Sport2 19:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd). Szombat. Sport2 19:00 a negyeddöntő és az elődöntő meccsei és a döntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)