A veretlenek a döntőre hajtanak • SportTV

A veretlenek a döntőre hajtanak

2024. 05. 25. 13:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Két csapat játszotta le eddigi kilenc meccsét a csehországi jégkorong-vb-n anélkül, hogy kikapott volna. Mivel másik ágra kerültek ezzel az elődöntőben, könnyen meglehet, hogy veretlen csapat lesz a világbajnok…

Nick Paul (jobbra) szeretne újra győztes gólt ütni a svájciaknak az O2-ben (Fotó: Getty Images)

A délutáni mérkőzés a cseh–svéd lesz, amelyen eldől, lesz-e lehetősége a honi csapatnak az 1947-es és az 1985-ös hősök nyomába lépni. Persze, akkor még Csehszlovákia néven nyertek vb-n mindkétszer Prágában a helyi kedvencek, a további 10 bajnoki címet viszont egytől egyig más országban rendezett vébén szerezték meg. Ami azt illeti, a svédek is nyertek már világbajnoki trófeát Prágában, 1992-ben, de akkor elkerülték a házigazdát az elődöntőben.
A másik összecsapást Kanada játssza Svájccal. Vb-n (és olimpián) 1991 óta 22 alkalommal játszott egymással a két csapat, 15-ször a juharlevelesek győztek, 6-szor a svájciak, egy döntetlen mellett. A legutóbbi két mérkőzés közül a lettországi vb-n 3–2-re az európaiak győztek, de aztán a negyeddöntőben kikaptak a későbbi ezüstérmes németektől. Hat nappal ezelőtt a csoportban már összecsaptak Prágában, akkor a tengerentúliak 3–2-re győztek, a győztes gólt Paul a 31. percben szerezte, azután már nem született újabb találat.

JÉGKORONG-VB, Csehország. Elődöntő. Sport1 14:15 Svédország–Csehország (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szélig Viktor); Sport2 18:15 Kanada–Svájc (kommentátor: Engyel István), szakkommentátor: Stipsitz Bence)