A négyszeres világbajnok a negyeddöntőre hajt • SportTV

A négyszeres világbajnok a negyeddöntőre hajt

2024. 05. 20. 15:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A finnek eddig önmagukhoz képest gyengélkedtek, most már egyenesen a playoffszereplésüket fenyegeti veszély. Hogy sikerül-e elhárítani, megmutatjuk hétfőn este.

Oliver Kapanen (balról) gólját ünnepli a társakkal. A tavalyelőtti junior vb-ezüstérmes hatszor talált a kapuba eddig a vb-n (Fotó: Getty Images)

A négyszeres világbajnok jelenleg gyengébb gólkülönbséggel csak az 5. helyet foglalja el, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a negyedik osztrákoknál a prágai A-csoportban. Azt az egyet szintén északi csapattal, a dánokkal „pótolja”, s bizony nagy szüksége van egy hárompontos győzelemre, mert az utolsó körben a csoportharmadik svájciakkal mérkőzik meg. A rivális dánoknak azért a biztos bennmaradáshoz legalább egy pont még feltétlenül kell, kivéve ha a korábban lejátszandó norvég–brit csata skandináv sikerrel zárul.

 JÉGKORONG-VB, Csehország. Csoportkör, A-csoport. 6. forduló. Sport1 20:00 Finnország–Dánia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szélig Viktor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Kangyal Balázs)