Az Inter javítana a rekordról lemaradva • SportTV

Az Inter javítana a rekordról lemaradva

2024. 05. 10. 18:25    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Internek egészen szombatig esélye volt egy különleges rekord felállítására. 89 pontja volt, négy hátralevő meccsel, ha mindegyiket megnyerte volna, 102-vel fejezi be az idényt. Ám a Sassuolo keresztülhúzta a számítást, a San Siro után Reggio Emiliában is elverte a bajnokot, marad a rekordlehetőségnek 98…

Matías Soulé 12. gólja akár pontot is érhetne a bajnok ellen (Fotó: Getty Images)

Az Internek legfeljebb az ad némi mentséget, hogy múlt heti ellenfele közvetlen érdekelve volt a kiesés előli menekülő versenyfutásban, ám a Frosinone is abba a hatcsapatos csoportba tartozik, amelyből kettő búcsúzik az élvonaltól, s amely legjobbja csak négy ponttal áll a leggyengébb felett – következésképp mind erős pontszerzési kényszerben játszanak. Persze, az Inter torony magasan emelkedett ki a teljes mezőnyből, s ha már lemaradt a százas ponthatárról, szeretné minél jobban megközelíteni ezt a mérföldkövet.

Ami a csapatok lehetséges összetételét illeti, a hazaiaktól négy játékos hiánya bizonyos: Turati (kéz), Kalaj (comb), Oyono (boka) és Lusuardi (láb) sérülés miatt nem szerepelhet, Barranechea pedig elérte (másodszor is) az ötödik sárga lapkát, ezért egymeccses eltiltást kapott. Utóbbit Gelli helyettesítheti, aki a középpályán Mazzitelli és Brescianini mellett kaphat helyet, valószínűleg több változás nem is lesz Di Francesco együttesében. Zorteának és Valerinek fontos szerepe lesz a középpálya két szélén. Elöl Souléban a csapattársak és a szurkolók bizalma, aki házi gólkirály 11 találattal, akinek méltó társa Seddira, akinek ebben az évben leglendült az eredményessége, az idény elért hat góljából ötöt 2024-ben jegyez.
Az Inter egyetlen jelentős hiányzója a védő Acerbi, aki ágyéksérülése miatt már két mérkőzés óta bevethetetlen, s meglehet, az idény végéig így marad. Pavard, De Vrij és Bastoni védő triója tehát változatlan marad, Dumfries és Cesar Augusto a két legesélyesebb szélsőhátvédjelölt.
Inzaghi fontolgatja, hogy Thuramot visszategye a kezdő 11-be, vagy kitart Alexis Sánchez mellett, hogy a chilei támogassa Lautaro Martínez harcát február óta tartó góltalan sorozata megtörésében.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’24. 5. 10.)

A Frosinone mindössze háromszor találkozott a Serie A aktuális listavezetőjével bajnokin. Mindannyiszor vesztett, egyetlen gólt sem szerzett ezen a három meccsen – legutóbb 2023 novemberében az Inter ellen – és összesen hét gólt kapott. + Az Inter kikapott a múlt héten a Sassuolótól 1–0-ra; az egyetlen alkalom, amikor az Inter egymást követő mérkőzéseket veszített el, miután már megnyerte a címet, 1953-ban volt (három egymást követő vereség).Lautaro Martínez február 28-a óta nem szerzett gólt a Serie A-ban, akkor az Atalanta ellen talált be, azóta hét meccsen lépett pályára. Egyetlenegyszer jegyzett hosszabb gól nélküli sorozatot az olasz élvonalban (8 meccs, 2021 decembere és 2022 februárja között). A legutóbbi Inter-játékos, aki többet szerzett 23 találatnál egyetlen Serie A-szezonban, Romelu Lukaku volt 2020–21-ben (24).

SERIE A, 36. FORDULÓ. Sport1 20:30 Frosinone Calcio–FC Internazionale (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hrutka János)