Bologna: újabb lépés a BL felé? • SportTV

Bologna: újabb lépés a BL felé?

2024. 05. 03. 18:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyre közelebb kerül Thiago Motta csapata a klub első Bajnokok Ligája-szereplése felé. Ha Torinóból pontot, netán pontokat visz haza az emilia-romagnai együttes, nagy lépést tesz a klub történetének első csúcsligás szereplése felé.

Alexis Saelemaekers, a Milan kölcsönjátékosa kiváló idényt fut a Bolognában, jelentős szerepe volt az eddigi sikerekben (Fotó: Getty Images)

A 25. forduló nyitó meccsén várhatóan kevés gól lesz, a Torino legutóbbi öt hazai meccséből négyen nem tudott gólt szerezni (három gól nélküli meccs). A Bologna ebben a szezonban 16 idegenbeli meccséből 12-n szerzett gólt, és Motta csapata megszerezheti azt a gólt, ami a győzelemhez szükséges, még akkor is, ha sok szakértő gól nélküli találkozóra számít.
Adrian Tamezét a második félidő elején kiállították az Inter-meccsen a San Siróban, emiatt ő nem léphet pályára.  Szazonov és Gienitis térd-, Koffi Djidji izom- és Schuurs keresztszalag-sérülés miatt szintén nem szerepelhet.
Sam Beukema második sárgával kiállt az Udinese ellen, ezét most Torinóban is a pályán kívül marad. Ferguson és Soumaoro keresztszalag-sérülés, Odgaard hajlítóizom-problémák miatt marad ki.
A Bologna kitűnő támadópárosában bízik, Joshua Zirkzee a piros-kékek legutóbbi négy meccséből háromszor a kapuba talált, El-Azzuzi két gólt szerzett – együtt képesek lehetnek összehozni azt az akár egyetlen gólt, amely elég lehet az áhított pont megszerzésére.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’24. 5. 3.)

TORINO–BOLOGNA

A Bologna 45 meccsét megnyerte a Torino elleni 131-ből (40 d., 46 v.), csak a Roma (53) és a Lazio (48) ellen győztek többször a piros-kékek az élvonalban. + A Torinónak van a legtöbb kapott gól nélküli hazai bajnoki meccse az öt európai topligában (12 a 17-ből), míg a Bologna és az Inter második az olasz listán (11-11). A gránátvörösök legutóbbi 8 mérkőzésükből 7-szer érintetlenül őrizték meg a hálójukat a Stadio Grande Torinóban. + Csak Martin Ödegaard (45) és Luis Díaz (36) teremtett több helyzetet akcióból Raoul Bellanovánál (35) az európai topligákban. Bellanova öt asszisztot adott Duván Zapatának ebben az időszakban, többet mint bárki más egyazon csapattársának (Weston McKennie ugyanannyit adott Dusan Vlahovicsnak).

SERIE A, 35. forduló. Sport2 20:45 Torino FC–FC Bologna (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Holczer Ádám)