Erdély Csanád: „Egységesebb lett a csapat. Nem érzem azt, hogy itt dráma lenne” • SportTV

Erdély Csanád: „Egységesebb lett a csapat. Nem érzem azt, hogy itt dráma lenne”

2024. 05. 02. 11:52    
Olvasási idő: 3 perc

Szerdán a magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Romániától a Divízió I/A jégkorong-világbajnokságon. Nagy vihart kavart Galló Vilmos meccs utáni nyilatkozata, amelyben rendkívül kritikusan fogalmazott a szövetségi kapitánnyal, Don MacAdammal kapcsolatban. A vb-t közvetítő Sport TV csütörtökön exkluzív interjút készített a csapatkapitánnyal, Erdély Csanáddal, aki elmondta, Galló elnézést kért, a csapat és a stáb megbeszélte a dolgot, nincs dráma, sokkal egységesebbek lettek, és lehet, épp ez a pofon kellett ahhoz, hogy feltüzelje őket az Olaszország elleni sorsdöntő meccs előtt.

Dél-Korea ellen Erdély volt a legjobb magyar játékos. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Erdély Csanád a válogatott csapatkapitánya, óriási megtiszteltetés neki, hogy ezen a vb-n ő részesült ebben a megtiszteltetésben. Úgy véli, a felkészülési meccsek fényében nem volt neki meglepetés, hogy jól kezdtek a világbajnokságon, legyőzték Japánt és Dél-Koreát. Ő maga később csatlakozott a kerethez a dán bajnoki döntő után. „Mikor megérkeztem, én azt éreztem, ez a csapat egységes. Attól függetlenül, hogy hol játszik valaki, külföldön profi vagy utánpótlás bajnokságban, a Volánban vagy az Erste Ligában, egy cél lebeg a szeme előtt, és próbáljuk ezt lépésről lépésre elérni. Az volt az érzésem, hogy megérkeztem egy olyan brigádhoz, amelynek volt egy nagyon rossz első hete, aztán egy nagyon jól felívelő 2-3 hete” – nyilatkozta Erdély Csanád a Sport TV-nek adott interjúban.

Elárulta, a román csapattal szemben több szinten is mozog ez a presztízscsata, hiszen a román keret többségében székely fiúkból áll, akik be szeretnék mutatni, hogy a magyar válogatottban is tudnának játszani, és sokszor találkoztak már korábban. „Kulisszatitkokat nem szeretnék elmondani, én a Vilit gyerekkorom óta ismerem, egy korosztály vagyunk, úgy ismertem meg, hogy egy nagyon emocionális, és mindent a csapatért beáldozó játékos. Nagyon szeret együtt pulzálni a meccsel, és már láttuk sokszor, hogyan tud küzdeni, az példaértékű. Ebből kifolyólag, hogy ez fájó vereség volt, gyors felindulásból, és nagyon meggondolatlanul cselekedett utána az interjú során. Amit nyilatkozott, az nyilvánvalóan nem elfogadható. A Vilit azért kell megérteni, mert ezek olyan dolgok, amiket hirtelen mond az ember, és érteni kell, hogy akkor jössz le a pályáról, és ugyanúgy, mint az úszóknál, azonnal az orrod elé tolják a mikrofont, és mondasz meggondolatlan dolgokat. A Vili emiatt bocsánatot is kért a közösségi oldalakon. Ezután pedig a csapat és a stáb részéről megbeszéltük a dolgot. Egyetlen szerencsénk van, hogy a mai nap egy szünnap, mert így van egy kicsi idő rendezni a sorainkat. A sorrendezések a tegnap este folyamán megtörténtek. Minden olyan dolgot és konfliktust lezártunk a csapat és a stáb részéről, amit szerettünk volna. Őszintébb lett a kommunikáció és sokkal egységesebbé vált ez a csapat, mint volt előtte. A Vili is tudja, hogy mit csinált, mi is tudjuk, mindenki látta. Nyilván erről szóltak a cikkek, nem arról, hogy kikaptunk Romániától.

A sokáig elhúzódó esti meetingek és a ma reggel után sokkal egységesebbnek látom a válogatottat, és egyáltalán nem érzem azt, hogy most itt bármilyen dráma lenne”

– válaszolta a csapatkapitány Szuper Levente kérdésére.

„Nagyjából az a képlet, hogy ha Olaszország ellen nyerünk, akkor nagy valószínűség szerint feljutunk, bár 1-2 dologra kell figyelni. Ez egy kulcsfontosságú mérkőzés lesz. A csapat maga mögött tudja hagyni, ami történt, ez már megtörtént, és most új fejezetet nyitunk. Ez volt a mottónk amúgy öltözőn belül is, hogy mindent lépésről lépésre próbáljunk csinálni. Most a legfontosabb az, hogy felkészüljünk ebből az olasz válogatottból, akit nagyon jól ismerünk, játszottunk ellenük egy nagyon jó felkészülési mérkőzést, és ugyan nem lőtte el egyik csapat sem az összes puskaport, de én nagyon bizakodó vagyok. Az, hogy jó volt a felkészülés, és jól sikerült a vb-rajt, az nagyon bíztató annak ellenére, hogy tegnap nem szereztünk pontot Románia ellen.

Lehet, hogy ez a pofon kellett ahhoz, hogy feltüzeljük magunkat a következő mérkőzésre, mert általában sokszor így szokott lenni, hogy egy rossz teljesítmény után 110 százalékon tud teljesíteni minden játékos.

Nekünk most erre van szükségünk. Emellett kell még egy támogató közönség, ami nekünk megvan. Még egyszer köszönjük, hogy ennyien eljöttek Bolzanóba. Tényleg nincs olyan hely a földön, ahova ne jönnének el. Szeretnénk nekik is egy nagy köszönetnyilvánítást tenni a következő mérkőzésen a teljesítményünkkel” – fogalmazott Erdély a pénteki, sorsdöntőnek ígérkező mérkőzéssel kapcsolatban.

A válogatott további két mérkőzése a vb-n:

Magyarország – Olaszország: május 3., péntek 18:45, Sport1 (élő)

Magyarország – Szlovénia: május 4., szombat 18:45, Sport2 (élő)