A Napoli az elérhető trófeáért indul • SportTV

A Napoli az elérhető trófeáért indul

2023. 12. 19. 13:07    
Olvasási idő: 2 perc

A múlt héten megkezdődött a Coppa Italia nyolcaddöntőjének kissé elnyújtott programja. A Fiorntina 2–2 után 11-esekkel felülkerekedett a másodosztályú Parmán, a Lazio szűk 1–0-val jutott tovább otthon a Genoa ellen. Az ünnepek előtt következik kedden este a Napoli a Frosinone ellen, szerdán pedig a bajnoki formák alapján Itália jelenleg két legjobban diszponált együttese, az Inter és a Bologna csap össze. A forduló másik négy csatáját mér az új eszendőben vívják meg a többiek.

Giovanni Simeone a Serie A-ban csereként kevésbé eredményes, mint tavaly. A kupában kezdőként talán jobban teljesít (Fotó: Getty Images)

A Napoli ha nem is biztosan, de nagy valószínűséggel behozhatatlan hátrányban került a scuidetto megvédéséért folytatott harcában, józan ésszel nehezen elképzelhető, hogy megnyerje a BL-t, marad elérendőnek a Coppa Italia, amelyet összesen hatszor, legutóbb három éve sikerült elhódítania. Az első lépét a nyolcaddöntőben teheti meg – mint az előző évadban az első nyolc helyen végző csapatok mindegyike – a Partenopei a Frosinone ellen. A Lazio tartománybeli klub még egyszer sem tudta legyőzni a (még) bajnoki címvédőt egyetlen sorozatban sem, 10 összecsapásból mindössze két remit sikerült elérnie. A nápolyiak legutóbbi hat mérkőzésük mindegyikét megnyerték a párosításban, csak a Samp ellen van hosszabb ilyen sorozatuk (7).
A két klub egyszer mérkőzött csak meg az Olasz Kupában: 2006. augusztus 19-én az SSC győzött 3–1-re (gólok: Domizzi, Bucchi és Calaio, ill. Ginestra), abban a kiírásban a apoli végül éppen a nyolcaddöntőben vérzett el 1–0, 1–3-mal (akkor még kétmeccses volt ez a fázis) a Parma ellen.
A Partenopei az elmúlt nyolc kiírásban a 16 között volt az Olasz Kupában (az utóbbi időben automatikusan…), a legutóbbi kettőben kiesett a Fiorentina és tavaly fölényes bajnoki listavezetőként a kiesőjelölt – később ki is eső – Cremonese ellen.
A Ciocari először nyolcaddöntőzhet a Coppa Italiában, legutóbbi két meccsét megnyerte (1–0 a Pisa ellen otthon, 2–1 hosszabbításban idegenben a Torino ellen), három egymást követő győzelme csak 2015 augusztusában volt tétmeccsen.
A Napoli két Coppa-gólját 2017–18-ban csereként szerezte meg Insigne és Mertens, az azóta elért legutóbbi 19 találatnak mind kezdő játékos volta jegyzője. A vendégekhez sérülés után visszatérő Harraui két Serie A-gólja közül az egyiket a Napoli ellen szerezte az első meccsnapon.Két gól négy meccsen – ez ugyanannyi, mint amennyit az egész előző idényben szerzett a Sassuolo színeiben. Mazzarri több helyen is változtathat a Cagliari elleni győztes csapatán, mert a karácsony előtti bajnokit az Olimpicóban kell játszania a Roma ellen. Így előtérbe került Simeone, Zanoli és Gaetano induló tizenegybe jelölése is.

COPPA ITALIA, nyolcaddöntő. Sport1 20:45  SSC Napoli–Frosinone Calcio (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Hegyi Iván)